Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kawior nie tylko na wielkie okazje 

Kawior uważany jest za ekskluzywny dodatek do wielu dań na ciepło lub przekąsek. Najczęściej pojawia się na wystawnych przyjęciach, jednak równie dobrze możemy wykorzystać go na co dzień w domu. Doskonale komponuje się z rybami, owocami morza, jajkami, egzotycznymi owocami, warzywami i orzechami. Sałatki z kawiorem przyprawia się różnymi dressingami, np. z majonezu, śmietany, sosu sojowego i mieszanek przypraw. Kawior można zarówno mieszać z sałatkami, jak i wykorzystać jako dekorację. 

Sałatki z kawiorem  

Do domowych dań możemy wykorzystać bardzo smaczny kawior czarny, pochodzący z ryb jesiotrowatych, oraz kawior czerwony z ryb łososiowatych. Najprostszym przepisem jest połączenie kawioru z rybą, warzywami i jajkami ugotowanymi na twardo. Można wykorzystać łososia wędzonego, groszek konserwowy, sałatę, ogórka, koperek i doprawić sosem majonezowym. Świetnym pomysłem na sałatkę z kawiorem jest dodanie owoców takich jak pomarańcze czy jabłko oraz awokado, co w połączeniu z krewetkami lub mięsem drobiowym da pyszny rezultat. Kawior wymaga jednak odpowiedniej oprawy, dlatego sałatka będzie znakomicie prezentować się na stole w małych salaterkach lub na liściach sałaty.