Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

5 zaskakujących pomysłów na pomidorową i barszcz z nowymi Koncentratami zup WINIARY

Nawet najbardziej tradycyjne polskie zupy mogą cię zaskoczyć! Zobacz 2 przepisy na zupełnie nową pomidorową oraz 3 na inny niż zwykle barszcz czerwony. Przygotujesz je szybko z nowymi Koncentratami zup z przyprawami WINIARY!

1. Pomidorowa z salsą, chili i nachosami

Meksykańska salsa z chili z awokado i kolendrą to świetny sposób, aby niepozorna zupa stała się szalenie efektownym daniem. W połączeniu z zupą pomidorową na bazie Pomidorowej – koncentratu z przyprawami WINIARY i chrupiącymi nachosami, będzie niezwykłą odmianą tradycyjnej zupy.
Zobacz przepis

2. Pomidorowa z chorizo i pestkami dyni

Jeśli lubisz konkretne zupy z dodatkiem mięsa i o wyrazistym, lekko ostrym smaku, znie spróbuj przepisu na zupę na bazie Pomidorowej – koncentratu z przyprawami WINIARY oraz chorizo. Ta hiszpańska kiełbasa to prawdziwa bomba smakowa, która w połączeniu z prażonymi pestkami dyni zamieni twoją pomidorówkę w coś zupełnie nowego.
Zobacz przepis

3. Krem buraczkowy z ciecierzycą i skórką z cytryny

Jak zrobić wyjątkowo gęstą i pożywną zupę buraczkową? Przygotuj ciecierzycę smażoną z czosnkiem i skórką cytryny, a następnie połącz ją w idealnie gładki krem z zupą na bazie Barszczu – koncentratu z przyprawami WINIARY. Wszystkie potrzebne przyprawy znajdziesz już w butelce koncentratu, wystarczy tylko odrobina tymianku do smaku!
Zobacz przepis

4. Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Czy wiesz, że smak barszczu idealnie komponuje się z kwaśnym jabłkiem? Jeśli jeszcze nie znasz tego połączenia, to ugotuj idealnie doprawioną zupę buraczkową na bazie Barszczu – koncentratu z przyprawami WINIARY, do której dodaj podsmażone kawałki jabłek z majerankiem. Gęstości zupie nada kasza bulgur.
Zobacz przepis

5. Barszcz czerwony z chipsami z warzyw

Idealnie przyprawiony i wyjątkowo prosty barszcz czerwony, który zasmakuje każdemu, zrobisz z Barszczem – koncentratem z przyprawami WINIARY. Niezwykłego efektu tej prostej zupie dodasz ozdabiając ją chipsami z warzyw. Podpiecz cienko pokrojone warzywa oraz liście jarmużu w piekarniku i udekoruj nimi zupę. Apetyczny wygląd i wspaniały smak gwarantowane!
Zobacz przepis

Polecane artykuły

10 przepisów na rozgrzewające zupy idealne na zimę!
10 przepisów na rozgrzewające zupy idealne na zimę!
12 przepisów na jesienne zupy na rozgrzewkę
12 przepisów na jesienne zupy na rozgrzewkę
Zupy pełne słońca! 11 najlepszych przepisów na letnie zupy
Zupy pełne słońca! 11 najlepszych przepisów na letnie zupy
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu