Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gdy za oknem coraz chłodniej, sięgnij po przepisy na sprawdzone i rozgrzewające zupy! Wykorzystaj sezon na warzywa strączkowe, grzyby i dynie, dopraw garścią aromatycznych przypraw lub ziół i ciesz się wyjątkowymi smakami i kolorami jesieni!

1. Zupa borowikowa z klopsikami

Leśnych grzybów nigdy dość! Dlatego na obiad przygotuj wyjątkowo aromatyczną zupę na bazie Zupy Borowikowej Jak u Mamy WINIARY z prostymi klopsikami z mięsa drobiowego. Spróbuj naszej borowikowej, a sięgniesz po dokładkę!

2. Zupa meksykańska

Klopsiki – tym razem wołowe – doskonale sprawdzą się też w przyjemnie pikantnej i wyjątkowo sycącej zupie meksykańskiej. Bulion drobiowy z zielem angielskim i liściem laurowym WINIARY dodaje zupie aromatu, a fasola i mięso sprawiają, że zupa nadaje się świetnie na jednodaniowy obiad.

3. Zupa fasolowa z kiełbasą i przecierem pomidorowym

Sycąca fasola to także główny składnik przepisu z wykorzystaniem Zupy fasolowej Nasza Specjalność WINIARY, która nadaje wyjątkowego smaku, ale nie tylko! Dodatek kiełbasy, boczku i sporej ilości przecieru pomidorowego sprawia, że ten przepis na fasolówkę pokocha każdy.

4. Zupa gulaszowa

Bez pomidorów nie obejdzie się też wyjątkowa zupa gulaszowa na niezawodnym Rosole drobiowym WINIARY. Sprawdź jak połączenie wołowiny i warzyw może zmienić się w sycący, jednodaniowy obiad dla całej rodziny!

5. Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego

Szukasz przepisu na bardziej wykwintną zupę? Sprawdź jak wyjątkowo aromatyczna Zupa Borowikowa Jak u Mamy WINIARY, łączy się z tradycyjną, francuską zupą cebulową! Zapieczona pod ciastem francuskim wygląda i smakuje wyśmienicie.

6. Zupa krem z dyni

Pięknie wygląda też królowa jesiennych zup – dyniowa. Szczególnie gdy przygotujesz ją na esencjonalnym Rosole wołowym WINIARY, i zmiksujesz na gładki krem ze śmietanką i imbirem. Nie zapomnij ozdobić talerzy pestkami dyni!

7. Zupa grochowa z karkówką i kiełbasą

Tradycyjny przepis na jesienną zupę to też grochówka. Wypróbuj jej nowej wersji na sprawdzonej Zupie grochowej Nasza Specjalność WINIARY, z dużą ilością podsmażanej karkówki, kiełbasy oraz… z imbirem i sosem sojowym! Klasyczna zupa w nowej odsłonie, to jest to!

8. Jesienna zupa grzybowa

Nawet tradycyjna grzybowa może zyskać nowy wymiar, gdy przygotujesz ją na niezawodnej i pysznej bazie z Zupy grzybowej Nasza Specjalność WINIARY i z dodatkiem kapusty włoskiej! Dzięki niej zupa jest jeszcze delikatniejsza i bardziej sycąca.

9. Flaczki z suszonych grzybów i boczniaków

Z leśnych grzybów możesz też przygotować wyjątkowe wegetariańskie flaczki! Przepis jest bardzo prosty i najwięcej czasu zajmuje w nim namaczanie suszonych grzybów. A potem już szybko – hop, na patelnię, a potem do Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY, który sprawi, że flaczki będą BARDZO grzybowe i gotowe!

10. Kremowa zupa pieczarkowa z grzankami

A co gdy zabraknie leśnych grzybów? Z powodzeniem zastąpią je pieczarki! Przygotuj aksamitną zupę pieczarkową na bazie z Rosołu wołowego WINIARY, podaj z razowymi grzankami i parmezanem, a twoi goście wyjdą zaskoczeni intensywnym smakiem i najedzeni.

11. Zupa krem z pieczonego kalafiora i ciecierzycy

Kremowa zupa kalafiorowa również może być zaskakująca – i nadal wyjątkowo sycąca! Jej sekret to niezawodny Bulion warzywny WINIARY i to, że kalafior jest najpierw pieczony, dzięki czemu zyskuje nowego aromatu. Całość zagęszcza ciecierzyca, a smak podkreśla ostra papryka.

12. Krem z buraka z kozim serem

Pieczenie pomaga wydobyć smak także z buraków! Dlatego sprawdź nasz przepis na krem z pieczonych buraków, którego esencjonalną bazę stanowi Bulion warzywny WINIARY, a smaku dodaje tymianek. Aby było jeszcze ciekawiej, krem podaj z kozim serem i pestkami dyni.
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty