Dania z makaronem to super sposób na urozmaicenie codziennego menu. Zwykle ich przygotowanie trwa krótko i możesz wykorzystać składniki, które masz pod ręką. My lubimy takie wege przepisy dla zabieganych, a Ty? Jeśli tak, to nie przegap tego pomysłu na makaron z pieczonymi szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Wystarczy kilka składników i mniej niż pół godziny, a obiad będzie gotowy.
Wegetariański obiad z makaronem – szybko, prosto i smacznie
W sezonie na szparagi, aż trudno po nie nie sięgać. Zwłaszcza, że ten smak musimy zapamiętać na długo. Jeśli tylko mamy pod ręką pół pęczka zielonych szparagów, zróbmy z nich wegetariański obiad z makaronem. Całość nie zajmie więcej niż 30 minut, a zapewniamy, będzie smacznie!
Na początek oczyszczamy szparagi, kroimy je i układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy do nich pokrojone na pół pomidorki, polewamy oliwą, doprawiamy do smaku i pieczemy przez ok. 10 minut w 200 stopniach. W między czasie gotujemy makaron – możesz też wykorzystać makaron, który został Ci z wczorajszego obiadu. Gdy warzywa będą upieczone łączymy je z makaronem, bulionem warzywnym WINIARY i posiekaną natką pietruszki. Super sprawdzą się tu też inne, świeże zioła, które lubisz, lub które akurat masz w swojej kuchni. Smacznego!
Komentarze 0