WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Zrazy mielone w sosie

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Zrazy mielone w sosie

1 zdjęcie do przepisu "Zrazy mielone w sosie"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 20 min.

Przygotowanie: 10 min.
Oczekiwanie: 10 min.

Porcje: 4
Kalorie: 373 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY 1 sztuka
mięso mielone chude 400 g
jajko 1 sztuka
bułka tarta 1 łyżka
szczypiorek posiekany 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
olej 4 łyżki
śmietanka 12% 200 ml
pieczarki 400 g
sól, pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Mięso połącz z jajkiem, bułką tartą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.

    • mięso mielone chude
    • jajko
    • bułka tarta
    • szczypiorek posiekany
    • sól, pieprz
  2. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry.

    • pieczarki
  3. Z masy mięsnej uformuj 4 płaskie zrazy, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju, zsuń na bok.

    • mąka pszenna
    • olej
  4. Dodaj pieczarki i podsmaż na dużym ogniu przez 5 minut.

  5. Kostkę Bulionu pieczarkowego rozpuść w 0,5 szkl. gorącej wody, połącz ze śmietanką i podlej mięso.

    • Bulion pieczarkowy z maślaną nutą WINIARY
    • śmietanka 12%
  6. Duś przez 10 minut na wolnym ogniu.

  7. Podaj z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: