WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Pieczeń rzymska z pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pieczeń rzymska z pieczarkami

4 zdjęcia do przepisu "Pieczeń rzymska z pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Pieczeń rzymska, to danie idealne na rodzinne uroczystości. Jeśli chcesz podkreślić jak ważni są dla Ciebie Twoi bliscy, przygotuj dla nich coś wyjątkowego... Taka pieczeń, to potrawa na którą czeka się z niecierpliwością!
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone 1 opakowanie
przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY do smaku
pieczarki małe 250 g
masło 3 łyżki
szynka konserwowa 150 g
mięso mielone 700 g
natka pietruszki posiekana 1 łyżka
pieprz do smaku
bułka tarta 1 łyżka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.

    • WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone
  2. Oczyść pieczarki, pokrój je i usmaż na 2 łyżkach masła.

    • pieczarki małe
    • masło
  3. Dopraw je przyprawą ZIARENKA SMAKU.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
  4. Odstaw do ostudzenia.

  5. Pieczeń rzymska z pieczarkami

    Szynkę pokrój w paseczki.

    • szynka konserwowa
  6. Pieczeń rzymska z pieczarkami

    Mięso mielone połącz z POMYSŁEM NA..., szynką i natką pietruszki. Dopraw pieprzem.

    • mięso mielone
    • natka pietruszki posiekana
    • pieprz
  7. Formę do zapiekania posmaruj pozostałym masłem, a następnie posyp bułką tartą.

    • masło
    • bułka tarta
  8. Na dnie formy ułóż połowę masy mięsnej.

  9. Pieczeń rzymska z pieczarkami

    Na nią połóż warstwę ostudzonych pieczarek.

  10. Na wierzchu ułóż pozostałą część mięsa.

  11. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piecz przez 50 minut.

  12. Pieczeń możesz podawać na gorąco i na zimno.

przeczytaj 5 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Moja rodzinka lubi różne pieczenie - smaczna.

MILUTKA 50
30 września 2013
zgłoś do moderacji

z tymi pieczarkami super pomysł.

IZABELA29
27 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

Wygląda wspaniale i tak smakuje

lukas2007
23 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

smaczne to

aga-25
12 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

Moja mama robi podobny. Zamiast pieczarek dodaje jajko na twardo w całości. Fajnie wygląda, a smakuje... palce lizać.

teachmetiger
9 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 5 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: