WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Makaron z kurczakiem i pieczarkami

4 zdjęcia do przepisu "Makaron z kurczakiem i pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY 1 łyżka
makaron penne 300 g
filet z kurczaka 2 sztuki
pieczarki 300 g
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
śmietana 30% 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody.

    • makaron penne
  2. Mięso pokrój w kostkę.

    • filet z kurczaka
  3. Makaron z kurczakiem i pieczarkami

    Pieczarki i cebulę oczyść.

    • pieczarki
    • cebula
  4. Pieczarki pokrój na cztery części, cebulę w kostkę.

    • pieczarki
    • cebula
  5. Makaron z kurczakiem i pieczarkami

    Na patelni na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj mięso i pieczarki, podsmaż.

    • masło
  6. Podlej 1 szklanką wody, wsyp przyprawę ZIARENKA SMAKU.

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY
  7. Makaron z kurczakiem i pieczarkami

    Śmietanę połącz z mąką, dodaj do potrawy.

    • śmietana 30%
    • mąka
  8. Zagotuj, dopraw sokiem cytrynowym i pieprzem.

    • sok z cytryny
    • sól, pieprz
  9. Warzywa wymieszaj z makaronem.

  10. Danie podawaj na gorąco, udekorowane koperkiem lub natką pietruszki.

przeczytaj 6 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

wyszło mi zupełnie inaczej niż na zdjęciu, ale makaron z kurczakiem i pieczarkami, to naprawdę fajne połączenie

hausemanager
7 marca 2014
zgłoś do moderacji

Takiego prostego i smacznego dania jeszcze nie jadłam ... Niebo w gebie :D !

Jolkens23
14 listopada 2013
zgłoś do moderacji

Bardzo fajny przepis. Na pewno spróbuję

elvek
23 października 2013
zgłoś do moderacji

Właśnie jestem po skosztowaniu i stwierdzam że bomba dawno nie jadłam czegoś tak dobrego, chociaż z małymi modyfikacjami- zamiast pieczarek dodałam grzybki z lasu mmm pycha. Polecam :D

Grimmi93
21 sierpnia 2011
zgłoś do moderacji

własnie się do tego dziś przymierzam, trochę kaloryczne, a mam gości wrażliwych na to ;) No ale, raz się żyje! Pozdrawiam

somh
20 stycznia 2011
zgłoś do moderacji

Szczerze? Dawno nie jadłam czegoś tak przepysznego!! Takie proste składniki, tak szybko ugotowane a jaki wspaniały efekt. Sok z cytryny dodał wyrazistości. PYSZOTA!!!

Romy
19 sierpnia 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 6 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: