WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Roladki schabowe w sosie serowym

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Roladki schabowe w sosie serowym

1 zdjęcie do przepisu "Roladki schabowe w sosie serowym"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 80 min.

Przygotowanie: 40 min.
Oczekiwanie: 40 min.

Porcje: 6
do góry

Składniki:

6 kotletów schabowych
6 plastrów szynki wędzonej
6 plastrów sera żółtego
200 ml śmietanki 18%
500 ml bulionu drobiowego lub cielęcego
200 g serka topionego śmietankowego
sól, pieprz biały
czosnek
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć po plastrze szynki i sera, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Sos: bulion drobiowy zagotować. Serek topiony rozgnieść i wlać odrobinę gorącego rosołu, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia serka. Wlać do gotującego się bulionu i trzepaczką rozmieszać, tak by powstał gładki sos. Dodać śmietankę. Doprawić czosnkiem, białym pieprzem i ewentualnie solą. Gotowym sosem zalać roladki. Wstawić do gorącego piekarnika, piec ok. 30-40 w temperaturze ok. 200 ° C. Podawać z ziemniaczkami z wody lub ryżem. Smacznego!
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1