WINIARY pomagają w przygotowaniu świąt i podpowiadają, jak zorganizować pyszną, wegetariańską Wielkanoc. Skorzystaj z przepisów na dania wege i przydatnych porad.
Niezależnie od składników pasztetu, doskonałym uzupełnieniem tego dania są tradycyjne dodatki – chrzan i ćwikła – najlepiej domowej roboty. Samodzielnie starty chrzan, doprawiony do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem, jest niezwykle aromatyczny i zdrowy. Dodając do niego ugotowane, drobno starte buraczki, przygotujesz tradycyjną ćwikłę. Możesz również połączyć chrzan z gęstą śmietaną, jogurtem lub Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a także ze startym jabłkiem, aby nieco złagodzić jego ostry smak i urozmaicić ten klasyczny dodatek. Do pasztetów idealnie sprawdzi się również pyszny Sos Chrzanowy lub Sos Tatarski WINIARY.
Jajko to symbol Wielkanocy i podstawowy składnik różnych świątecznych dań. Można je przyrządzić na naprawdę wiele sposób, a także wykorzystać jako ozdobę wielkanocnego stołu. Kolorowe jajka pięknie udekorują stół. Zabarwione przy użyciu naturalnych produktów nadadzą się również do zjedzenia, więc nic się nie zmarnuje. Skorzystaj z naszych porad na naturalne barwienie jajek.