Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt

9 rozgrzewających zup, które wprawią Cię w świąteczny nastrój!

Wypróbuj przepisy na aromatyczne i rozgrzewające zupy świąteczne. Znajdziesz tutaj propozycje na wykwintne barszcze czerwone i smakowite zupy z grzybów. Lubisz zupę rybną? Wspaniale! Mamy przepisy i na tę smakowitość!

1. Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki to propozycja dla tych, którzy uwielbiają świąteczne barszcze! Danie to wspaniale łączy tradycyjny smak Barszczu czerwonego Nasza Specjalność WINIARY z upieczonym, słodkawym czosnkiem i chrupiącą grzanką z chałki.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

2. Barszcz z ciecierzycą i skórką z cytryny

Barszcz w kwaskowatej, ale i sycącej odsłonie? Przygotowaliśmy wspaniały przepis na barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny. Kwaskowaty smak cytryny doskonale podkreśla aromat Barszczu czerwonego Nasza Specjalność WINIARY. Dodatek ciecierzycy sprawia, że danie staje bardzo sycące.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

3. Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Jesień i zima to czas, w którym esencjonalne, gorące barszcze gotujemy bardzo często. Aby ta potrawa nie znudziła się za szybo, przygotowaliśmy przepis na jej nowoczesną i pyszną odsłonę – barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem. Barszcz czerwony Nasza Specjalność WINIARY stanowi wyśmienitą bazę do przygotowania tej potrawy, a jabłko nadaje zupie wspaniałej słodyczy.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

4. Barszcz ukraiński z ziemniakami

Barszcz ukraiński z ziemniakami jest propozycją dla tych, którzy lubią jesienne obiady jednodaniowe. Esencjonalną zupę przygotujesz na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowa zupa WINIARY. Dodatki, w postaci m.in. kapusty, ziemniaków, marchwi czy fasoli sprawią, że potrawa ta będzie bardzo sycąca.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

5. Borowikowa z kaszą gryczaną i grzybami

Borowikowa z kaszą gryczaną i grzybami to zupa pełna aromatycznych grzybów. Ich zapach na pewno wprawi Cię w dobrą, przedświąteczną atmosferę. Tę pyszną zupę przygotujesz na bazie Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY. Dokładając do tego dania kaszę gryczaną, zapewnisz sobie sycący i pyszny posiłek.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

6. Jesienna zupa grzybowa

Grzyby są aromatycznym dodatkiem, który chętnie wykorzystujemy w okresie przedświątecznym i świątecznym do zup i sosów. Jesienna zupa grzybowa przygotowana na bazie Zupy grzybowej Nasza specjalność WINIARY, z dodatkiem suszonych grzybów wprawi Cię w błogi, przedświąteczny nastrój.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

7. Zupa borowikowa z klopsikami

Na propozycji zup grzybowych przedstawiamy jedną z naszych ulubionych wersji – zupę borowikową z klopsikami ! Jest to niezwykle aromatyczne danie zrobione na bazie zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY, z dodatkiem apetycznych i sycących klopsików drobiowych.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

8. Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza jest jedną z tych zup, których smak na długo zapadnie w pamięć! Wspaniała mieszanka smaków rybnych, gotowanych na esencjonalnym Bulionie warzywnym WINIARY, doprawiona wytrawnym winem, idealnie wpasuje się w jesienno-zimowy, przedświąteczny klimat.
Zobacz produkt
Zobacz produkt

9. Zupa rybna

Na sam zostawiliśmy specjał, który wyjątkowo dobrze komponuje się menu obiadowym zarówno na jesień, jak i w okresie przedświątecznym. To zupa rybna zabielana śmietaną, gotowana na filecie rybnym z dorsza, morszczuka lub mintaja. Jej esencjonalny smak dobrze podkreśla wywar z Bulionu warzywnego WINIARY i kilka kropli cytryny.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

Polecane artykuły

11 sposobów na wigilijne zupy
11 sposobów na wigilijne zupy
10 przepisów na rozgrzewające zupy idealne na zimę!
10 przepisów na rozgrzewające zupy idealne na zimę!
Rozgrzewająca zupa na zimę - 9 przepisów na buraczki, kalafior i strączki w zupie
Rozgrzewająca zupa na zimę - 9 przepisów na buraczki, kalafior i strączki w zupie
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu