Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

9 rozgrzewających zup, które wprawią Cię w świąteczny nastrój!

Wypróbuj przepisy na aromatyczne i rozgrzewające zupy świąteczne. Znajdziesz tutaj propozycje na wykwintne barszcze czerwone i smakowite zupy z grzybów. Lubisz zupę rybną? Wspaniale! Mamy przepisy i na tę smakowitość!

1. Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki to propozycja dla tych, którzy uwielbiają świąteczne barszcze! Danie to wspaniale łączy tradycyjny smak Barszczu czerwonego Nasza Specjalność WINIARY z upieczonym, słodkawym czosnkiem i chrupiącą grzanką z chałki.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

2. Barszcz z ciecierzycą i skórką z cytryny

Barszcz w kwaskowatej, ale i sycącej odsłonie? Przygotowaliśmy wspaniały przepis na barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny. Kwaskowaty smak cytryny doskonale podkreśla aromat Barszczu czerwonego Nasza Specjalność WINIARY. Dodatek ciecierzycy sprawia, że danie staje bardzo sycące.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

3. Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Jesień i zima to czas, w którym esencjonalne, gorące barszcze gotujemy bardzo często. Aby ta potrawa nie znudziła się za szybo, przygotowaliśmy przepis na jej nowoczesną i pyszną odsłonę – barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem. Barszcz czerwony Nasza Specjalność WINIARY stanowi wyśmienitą bazę do przygotowania tej potrawy, a jabłko nadaje zupie wspaniałej słodyczy.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

4. Barszcz ukraiński z ziemniakami

Barszcz ukraiński z ziemniakami jest propozycją dla tych, którzy lubią jesienne obiady jednodaniowe. Esencjonalną zupę przygotujesz na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowa zupa WINIARY. Dodatki, w postaci m.in. kapusty, ziemniaków, marchwi czy fasoli sprawią, że potrawa ta będzie bardzo sycąca.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

5. Borowikowa z kaszą gryczaną i grzybami

Borowikowa z kaszą gryczaną i grzybami to zupa pełna aromatycznych grzybów. Ich zapach na pewno wprawi Cię w dobrą, przedświąteczną atmosferę. Tę pyszną zupę przygotujesz na bazie Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY. Dokładając do tego dania kaszę gryczaną, zapewnisz sobie sycący i pyszny posiłek.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

6. Jesienna zupa grzybowa

Grzyby są aromatycznym dodatkiem, który chętnie wykorzystujemy w okresie przedświątecznym i świątecznym do zup i sosów. Jesienna zupa grzybowa przygotowana na bazie Zupy grzybowej Nasza specjalność WINIARY, z dodatkiem suszonych grzybów wprawi Cię w błogi, przedświąteczny nastrój.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

7. Zupa borowikowa z klopsikami

Na propozycji zup grzybowych przedstawiamy jedną z naszych ulubionych wersji – zupę borowikową z klopsikami ! Jest to niezwykle aromatyczne danie zrobione na bazie zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY, z dodatkiem apetycznych i sycących klopsików drobiowych.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

8. Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza jest jedną z tych zup, których smak na długo zapadnie w pamięć! Wspaniała mieszanka smaków rybnych, gotowanych na esencjonalnym Bulionie warzywnym WINIARY, doprawiona wytrawnym winem, idealnie wpasuje się w jesienno-zimowy, przedświąteczny klimat.
Zobacz produkt
Zobacz produkt

9. Zupa rybna

Na sam zostawiliśmy specjał, który wyjątkowo dobrze komponuje się menu obiadowym zarówno na jesień, jak i w okresie przedświątecznym. To zupa rybna zabielana śmietaną, gotowana na filecie rybnym z dorsza, morszczuka lub mintaja. Jej esencjonalny smak dobrze podkreśla wywar z Bulionu warzywnego WINIARY i kilka kropli cytryny.
Zobacz przepis
Zobacz produkt

Polecane artykuły

11 sposobów na wigilijne zupy
10 przepisów na rozgrzewające zupy idealne na zimę!
Rozgrzewające zupy na zimę - 9 przepisów na buraczki, kalafior i strączki w zupie
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu