Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapusta pekińska na ciepło z marchewką dobrze sprawdzi się jako dodatek do zimowych obiadów. Jej przygotowanie nie jest bardzo czasochłonne, jednak dłuższe duszenie sprawia, że kapusta mięknie i nabiera bardziej spoistej konsystencji. Dodatek Przyprawy Ziarenka Smaku WINIARY oraz natki pietruszki wydobędzie wspaniały smak kapusty pekińskiej.
Kapustę szatkuję.
Marchew obieram i ścieram na tarce do jarzyn.
Do garnka wkładam kapustę, podlewam wodą dodaję Ziarenka i smalec, doprawiam solą i pieprzem, duszę przez 20 minut.
W połowie duszenia dodaję marchewkę. Całość mieszam.
Na koniec dodaję posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawiam maggi.
Kapustę podaję na ciepło jako dodatek do obiadu.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0