WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

1 zdjęcie do przepisu "Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 3
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Słodycz z nutką orzeźwienia: czekoladowe ciasto z wiśniami, zapiekane z puszystą masą serowo-waniliową. To ciasto możesz przygotowywać na codzienny deser dla najbliższych, ale także na specjalne okazje, jak urodziny i imieniny. Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami przygotuj z dodatkiem Budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY. Podawaj z dodatkiem sosu czekoladowego lub waniliowego, a wierzch możesz udekorować listkiem świeżej melisy.
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Cukier wanilinowy WINIARY 1 opakowanie
Proszek do pieczenia WINIARY 1 łyżeczka
Jajo 3 sztuki
Cukier puder 0,75 szklanki
Mąka pszenna 0,75 szklanki
Kakao 2 łyżki czubate
Olej 0,5 szklanki
Drylowane wiśnie 400 g

Masa serowa

Budyń o smaku waniliowym b/c WINIARY 1 opakowanie
Biały serek śmietankowy 500 g
Cukier 0,5 szklanki
Jajo 2 sztuki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni

  2. Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym

    • Cukier wanilinowy WINIARY
    • Jajo
    • Cukier puder
  3. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia

    • Proszek do pieczenia WINIARY
    • Mąka pszenna
    • Kakao
  4. Połącz z masą jajeczną i olejem

    • Olej
  5. Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy

  6. Na cieście wyłóż wiśnie

    • Drylowane wiśnie
  7. Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut

  8. W tym czasie przygotuj masę serową

  9. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem

    • Budyń o smaku waniliowym b/c WINIARY
    • Biały serek śmietankowy
    • Cukier
    • Jajo
  10. Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut

  11. Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową

przeczytaj 9 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Myślę, ze bez wiśni też bedzie pyszne

iziona
2 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

budyń raczej suchy się daje

TrzeciKuchcik
6 września 2013
zgłoś do moderacji

obłędne!!!

teachmetiger
13 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

TO CIASTO POBUDZA WSZYSTKIE ZMYSŁY

FARMAZON
10 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

przepraszam mam jeszcze pytanie czy ten budyń do masy serowej ma być ugotowany?

truskawka54
23 stycznia 2013
zgłoś do moderacji

przepyszne

msztor
18 lipca 2011
zgłoś do moderacji

Rzeczywiście ciasto bardzo smaczne i proste :D

Nessy
1 grudnia 2010
zgłoś do moderacji

Robi się naprawdę szybko. Rozeszło się w pierwszy dzień po zrobieniu :)

cartoonick
29 kwietnia 2010
zgłoś do moderacji

Pyszniutkie :)

OLIVIAH
26 kwietnia 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 9 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: