WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

upiec biszkopy jasny z 4 jajek -przepis w moich przepisach
składniki na krem:
1/2 litra mleka
1 cukier waniliowy
1 szkl.cukru (niepełna)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
1 masło
składniki na masę jabłkową:
3 galaretki agrestowe
1 litr wody
5-6 jabłek
posypka:
1 op.wiórek kokosowych
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

KREM: Z 1/2 litra mleka odlać 1/2 szkl.i rozpuścić w nim obie mąki.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Wlać mleka z mąkami−ugotować budyń−wystudzić−utrzeć z masłem.
MASA JABŁKOWA: W 1 litrze gorącej wody rozpuścić 3 galaretki i wystudzić.Gdy zacznie gęstnieć,dodać jabłka surowe starte na grubej tarce i wymieszać.
Biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego,na to wykładamy masę jabłkową (dobrze tężejącą)−zostawiamy do zastygnięcia galaretki i wykładamy drugą połowę kremu.W tym czasie roztapiamy 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru i prażymy w nim wiórki kokosowe na złoty kolor−studzimy.Posypujemy ciasto i wkładmy do lodówki.PYCHA :) 

przeczytaj 9 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

pyszne ciasto :) polecam !!

marzenkaa91
13 sierpnia 2010
zgłoś do moderacji

czy można by było dodać do kremu budyń??

marzenkaa91
6 sierpnia 2010
zgłoś do moderacji

Robiłem to ciasto wczoraj rodzinka zajadała smakowicie palce lizac

Rysio56
30 listopada 2009
zgłoś do moderacji

Przepyszne ciasto!!! Każdy błagał o więcej

KUDZU13
29 listopada 2009
zgłoś do moderacji

ja nie robie sama budyniow do kremow tylko korzystam z gotowego budyniu i nie widze roznicy w kremach nawet ostatnio w ten sposob zrobilam krem do placka z makiem i przelozylam tak wlasnie !

tessa08
28 listopada 2009
zgłoś do moderacji

wspaniałe :)

JOLACZE1
28 listopada 2009
zgłoś do moderacji

wygląda smakowicie,a czy nie mozna byłoby zrobic kremu z budyniu?

SCHNEPF
28 listopada 2009
zgłoś do moderacji

Robiłam to ciasto,rewelacja polecam palce lizać!!!!!!!

agaz24
23 listopada 2009
zgłoś do moderacji

Robiłam to ciasto,rewelacja polecam palce lizać!!!!!!!

agaz24
23 listopada 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 9 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4