WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Wodzianka!

1 zdjęcie do przepisu "Wodzianka!"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
Kategorie: Zupy Gotowanie Obiad
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Boczek lub słoninę pokroić w kostkę i usmaż na skwarki.Wytopiony tłuszcz zachowaj.Chlebek pokroić w kostkę(może być w drobną jak kto woli),na 4 talerze roałóż po równych porcjach skwarek wraz z niewielką ilością wytopionego tłuszczu i po garści pokrojonego chleba.Następnie zalej każdą porcję wrzątkiem przypraw solą,maggi oraz pieprzem.Posyp posiekaną natką pietruszki.Zupę należy spżywać natychmiast,aby chleb się zbytnio nie rozmókł.

Smacznego! :)
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Prawdziwa wodzianka musi zawierać rozdrobniony czosnek.

szatra
16 lutego 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: