WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Z TEGO PRZEPISU NA ZALEWĘ MOŻNA MARYNOWAĆ TEŻ OGÓRKI I CUKINIĘ.

Wszystkie składniki zalewy (oprócz octu) gotować 5 minut na wolnym ogniu.Ocet wlać na końcu.
Paprykę pokroić w słupki (paseczki).
marchewkę obrać i pokroić w cienkie prążki.
Liście selera drobno pokroić.
Czosnek pokroić na małe cząstki− jeden duży ząbek podzielić na 4 słoiczki (od dżemu).

Na dno słoika włożyć czosnek,szczyptę selery i marchewkę. Włożyć paprykę i zalać przestudzoną zalewą. Na wierzch dać łyżkę oleju.
Gotować w słoikach 10 minut.

1 porcja zalewy starcza na ok. 10 słoiczków od dżemu.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3