WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Marchewka po koreańsku

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Marchewka po koreańsku

Brak zdjęć do przepisu "Marchewka po koreańsku"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 190 min.

Przygotowanie: 10  min.
Oczekiwanie: 180 min.

Porcje: 12
Kategorie: Warzywa i grzyby
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Marchew powinna być utarta na tarce w słomkę (najlepiej się wtedy prezentuje na talerzu).
Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy przyprawy i wyciśnięty bądź bardzo drobno posiekany czosnek. Doprowadzamy do wrzenia, ok. 2 minuty i zalewamy utartą marchew, dodajemy ocet, mieszamy i w przykrytej misce wstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki (marchew nabierze aromatu,ostrości, wspaniałego smaku).
Sałatkę przyrządza się bardzo szybko, dosłownie 10 minut i potem jeszcze schłodzenie w lodówce − ok. 3 godzin.
Efekt jest wspaniały! Spróbujcie i jedzcie na zdrowie!
Ten łatwy przepis poznałam na Krymie i teraz chciałabym, aby inni spróbowali jakie to smaczne!
Marchewka po koreańsku może być przechowana nawet tydzień w słoiku w lodówce i będzie smaczna!

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

mozna nie dodawac papryki, tak samo mozan zrobic buraczki

WINIARY14073
16 grudnia 2008
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: