WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
KOTLETY Z RYŻU

1 zdjęcie do przepisu "KOTLETY Z RYŻU"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 30 min.

do góry

Składniki:

2 szklanki ugotowanego ryżu
2 jajka ugotowane na twardo
1 jajko surowe
2 łyżki koperku lub natki pietruszki
1 łyżka masła
olej do smażenia
bułka tarta
sól
pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Drobno posiekać jajka i wymieszać z ryżem,dodać surowe jajko,łyżkę masła,siekaną zieleninę oraz sól i pieprz,dobrze wyrobić.Z masy uformować kotleciki,obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju,rumieniąc z obu stron.Podawać z pikantnym sosem,np.pomidorowym,grzybowym i z surówką
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: