WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Krokiety z kapustą i pieczarkami

1 zdjęcie do przepisu "Krokiety z kapustą i pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

40 dag kapusty kiszonej
30 dag pieczarek
2 cebule
ziarenka smaku
pieprz
jajko
bułka tarta
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Przygotuj naleśniki.
Kapustę pokroić i kilka razy przepłukać (jeśli jest bardzo kwaśna)
Wrzucić do wrzątku i gotować do miękkości. Odcisnąć dość dobrze wodę.
Pieczarki umyć lub obrać ze skórki, pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę lub piórka wrzucić na patelnię z olejem i podsmażyć. Po chwili dodać pieczarki. Kiedy uznamy, że są już usmażone dodać kapustę i doprawić przyprawami. Chwilkę podsmażyć.
Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać w rulony.
Obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano.
Kapusty i pieczarek można dodać więcej lub mniej niż podałam (zależy co kto lubi :))

Smacznego :)
przeczytaj 9 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Ja zawsze robie na święta z grzybami suszonymi i dodaje dużo świżej natki pietruszki.

pink086
1 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

Gdy żona i dzieci spróbowały tych krokietów, w domu zapanowała radosna atmosfera. Jak na święta. Mimo, że to był wrzesień.

mikolaj123
4 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Krokiety z kapusta i pieczarkami to podstawa do świątecznego barszczu czerwonego. Dzięki za przepis na krokiety - zrobiłam je już teraz i wyszły pyszne. Dodałam jednak więcej pieczarek, kapustę dosyć mocno przepłukałam, aby nie była za kwaśna, a cebulę zwykła zamieniłam na czerwoną. Pycha :) Krokiety świąteczne możecie też jeść na zimno - my jemy je z dodatkiem ketchupu.

radish
3 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Te krokiety są rewelacyjne! Robię je od lat a na święta obowiązkowo! Są przepyszne!

ella77
19 grudnia 2009
zgłoś do moderacji

ależ mi się zachciało krokietów z kapustą i grzybami, a do BN tak daleko ;)

yaishii
29 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

ja też je robie wszyscy uwielbiają robie także krokiety z piczarkami i z serem to dla tych którzy nie lubią kapusty

filipiak
16 kwietnia 2008
zgłoś do moderacji

Ekstra sa ,ja czesto robie wlasnie naleniki w ten sposob tylko nie robie panierki. Na wierzch kazdego nalesnika klade plasterek zoltego sera i je zapiekam sa rewelacyje , a podaje je z keczupem naprawde warto je wyprobowac.POLECAM.

maniafajn
20 grudnia 2007
zgłoś do moderacji

Naprawdę dobre! Kto tego nie jadł niech spróbuje.

agrazyna
14 grudnia 2007
zgłoś do moderacji

U mnie nie przepadaja za kwaszona kapusta wiec daje kapuste nie ukwaszona.Wszyscy bardzo lubia te krokiety . Zawsze robie je w wigilie do barszczu(oprocz uszek>Polecam tym ktorzy nie jedli.

BEEA123
10 grudnia 2007
zgłoś do moderacji
przeczytaj 9 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: