Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Winiary Pomysł na... Papirus z czosnkiem. Po przestudzeniu, kroimy w drobną kostkę.
Ser odsączamy z zalewy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plastry.
2 placki tortilli smarujemy ketchupem, a następnie posypujemy równomiernie pokrojoną piersią kurczaka, pieczarkami i serem. Przykrywamy czystymi plackami tortilli.
Układamy na blasze o nieprzywieralnej powierzchni. Pieczemy do całkowitego rozpuszczenia sera w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni (około 8-10 minut).
Po upieczeniu odstawiamy na 5 minut, a następnie kroimy w średnie trójkąty i od razu podajemy do jedzenia.