WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Świąteczna zupa grzybowa

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Świąteczna zupa grzybowa

6 zdjęć do przepisu "Świąteczna zupa grzybowa"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 2
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Świąteczną zupę grzybową przygotujesz bardzo szybko, kiedy wykorzystasz Zupę borowikową Jak u Mamy WINIARY. Dzięki temu, Twoja świąteczna zupa będzie miała wspaniały aromat, który przypomni domownikom, że święta nadchodzą. Przygotowując zupę, dodaj do niej pieczarki lub grzyby leśne podsmażone na maśle. Wigilijną zupę grzybową podawaj w głębokich talerzach, a wierzch świątecznej grzybowej udekoruj śmietanką oraz posiekaną natką pietruszki. Możesz do niej dodać także grzanki z pieczywa lub pokrojone w kostkę ziemniaki. Dzięki tym dodatkom, zupa grzybowa może być samodzielnym daniem – pysznym i pożywnym.
Zobacz pomysły na wigilijne dania >>
Łączny czas: 20 min.

Porcje: 4
Kalorie: 432 kcal / 1 porcję
do góry

Składniki:

Miary: US metryczny
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY 2 sztuki
pieczarki lub grzyby leśne mrożone 400 g
masło 2 łyżki
śmietana 30% 4 łyżki
natka pietruszki posiekana 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  1. Zawartość torebek z zupą dokładnie rozprowadź w 1 l zimnej wody.

    • Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
  2. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

  3. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

  4. Świąteczna zupa grzybowa

    Grzyby podsmaż na maśle, dopraw solą i pieprzem, połącz z Zupą Borowikową.

    • pieczarki lub grzyby leśne mrożone
    • masło
    • sól, pieprz
  5. Zupe podawaj ze śmietaną, udekorowaną natką pietruszki.

    • śmietana 30%
    • natka pietruszki posiekana
przeczytaj 3 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Zgadzam się, u mnie na wigilijnym stole zupa grzybowa to mus! Z łazankami koniecznie :)

JellyBelly29
5 lutego 2014
zgłoś do moderacji

zrobie taką w tym roku na święta

IZABELA29
14 stycznia 2014
zgłoś do moderacji

Co roku mamy na świta i barszcz i grzybową ze względu na dużą rodzine i obyczaje częsci z gości. Najadam sie wtedy podwójnie, nie umiem sobie odmówic tego smakolyku. Na własnoręcznie zebranych suszonych grzybkach smakuje najlepiej/

Agulce
3 grudnia 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 3 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: