Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron gotuję al dente, odcedzam.
Mięso mielone mieszam z przyprawami i ziołami, dodaję jajko i bułkę tartą. Formuję 15 pulpecików, obtaczam w bułce tartej i obsmażam na oleju na patelni.
Pomysł na... lasange po bolońsku przygotowuję wg przepisu na opakowaniu. Dodaję 200 ml śmietany.
Bazę do jasnych sosów przygotowuję wg instrukcji na opakowaniu, dodaję starty ser i śmietanę.
Do żaroodpornego naczynia wykładam ugotowany makaron, wlewam Pomysł na... lasagne, dokładnie mieszam. Na wierzchu układam pulpeciki, połówki pomidorków, calość zalewam sosem beszamelowym (kremowa baza do jasnych sosów).
Wstawiam naczynie do nagrzanego do 200*C piekarnika i piekę przez 30-35 minut.