Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Usuń pestki z dyni i pokrój na drobne kawałki.
Rozłóż je na blasze do pieczenia, skrop oliwą i piecz w temperaturze 180 st. C przez około 20 minut.
Gdy dynia zmięknie, ostudź ją, dodaj kilka kropel Przyprawy w płynie MAGGI, sól, a następnie zmiksuj na gładkie puree.
Puree z dyni przełóż do miski, dodaj jajka oraz stopniowo mąkę. Wyrób na nieprzywierające ciasto - powinno odchodzić od miski.
Podziel ciasto na dwie połówki i z każdej uformuj długiego węża za pomocą wałka do ciasta. Następnie pokrój go na małe kluseczki (gnocchi).
Zagotuj osoloną wodę w większym garnku. Następnie ugotuj gnocchi we wrzącej wodzie - aż będą unosić się na wodzie. Gotuj przez około minutę, a następnie wyjmij, najlepiej za pomocą durszlaka.
Pokrój boczek i usmaż na patelni.
Gnocchi podawaj ze smażonym boczkiem, parmezanem i świeżymi liśćmi szałwii. Porcję przed podaniem polej dodatkowo omastą z boczku.