Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z marchewki, małego pora, małej cebuli, selera ugotuj wywar.
Bułkę namocz w mleku, odciśnij i razem z filetami zmiel w maszynce.
Dodaj jajka i drobno posiekaną natkę pietruszki, dobrze wyrób, formuj małe kuleczki.
Ugotuj je w wywarze warzywnym
Klopsiki wyłóż do głębszego naczynia i odstaw do ostudzenia.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody, gdy napęcznieje dodaj do przecedzonego wywaru warzywnego, podgrzewaj do momentu, gdy żelatyna się rozpuści.
Ciepłym wywarem zalej klopsiki, ostudź i wstaw do lodówki.
Podawaj z pieczywem i utartym chrzanem.