Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso pokrój na 4 plastry i rozbij przez folię na bardzo cienkie płaty. Oprósz solą i pieprzem. Na płacie mięsa połóż natkę, plaster szynki i obrane ze skorupki jajko. Zwiń w roladę (możesz związać nicią) i obtocz dokładnie w mące.
Obsmażaj na rozgrzanym oleju na rumiano.
Przełóż do rondla, podlej 1 szklanką gorącej wody. Duś pod przykryciem przez 35 minut.
Wyjmij mięso, zdejmij nici i przekrój na połowę.
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do sosu, zagotuj.
Mięso podaj z sosem i odrobiną zielonych akcentów.