Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę.
Oderwij igiełki ze wszystkich gałązek rozmarynu, pozostaw tylko końcówki.
W misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek z 1 łyżką soku z cytryny i startymi skórkami z 1 cytryny. Dodaj listki igiełki rozmarynu, pokrojonego kurczak, dopraw solą, pieprzem.
Odstaw na 15 min do marynowania.
Po tym czasie wbij kawałki kurczaka na gałązki rozmarynu i grilluj na grillu lub patelni grillowej ze wszystkich stron ok. 10 min, aż się równomiernie zgrillują.
Ze szparagów odkrój twarde końcówki i obierz je do główki. Grilluj krótko na patelni lub na grillu.
Serwuj kurczaka ze szparagami i sosem Winiary.