Wielkanocny StółPrzyjdź, świętuj, smakuj i podziel się atmosferą Świąt!

Wybierz interesujące Cię przepisy wielkanocne z następujących kategorii

  • Sałatka jarzynowa

    • 4 porcje

    • 40 min.

    • 120 min.

    Składniki

    • marchew ugotowana ( 3 sztuki )
    • pietruszka ugotowana ( 1 sztuka )
    • seler ugotowany ( 0,5 sztuki )
    • ziemniaki ugotowane ( 2 sztuki )
    • ogórek kiszony ( 2 sztuki )
    • jajko ugotowane na twardo ( 2 sztuki )
    • groszek konserwowy ( 1 puszka )
    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 3 łyżki )
    • musztarda kremska ( 1 łyżeczka )
    • sól, świeżo zmielony czarny pieprz ( do smaku )
    Sałatka jarzynowa

    • 4 porcje

    • 40 min.

    • 120 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sałatka z pora

    • 4 porcje

    • 25 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • por (biała część) ( 1 sztuka )
    • jajko ugotowane na twardo ( 2 sztuki )
    • jabłko ( 1 sztuka )
    • marchew ( 1 sztuka )
    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 2 łyżki )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    • natka pietruszki posiekana ( 0,25 pęczka )
    Sałatka z pora

    • 4 porcje

    • 25 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Medaliony w sosie z żurawiną

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 10 min.

    Składniki

    • Sos pieczeniowy ciemny Na każdy dzień WINIARY ( 1 opakowanie )
    • żurawina suszona ( 50 g )
    • polędwiczki wieprzowe (400 g) ( 2 sztuki )
    • masło ( 1 łyżka )
    • olej ( 1 łyżka )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Medaliony w sosie z żurawiną

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 10 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Schab w galarecie

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 120 min.

    Składniki

    • przyprawa JARZYNKA WINIARY ( 1 łyżka )
    • Żelatyna WINIARY ( 2 łyżki )
    • Bulion warzywny Kogutek WINIARY ( 1 kostka )
    • schab bez kości ( 800 g )
    • olej ( 2 łyżki )
    • brzoskwinie w syropie ( 1 puszka )
    • natka pietruszki ( do dekoracji )
    • ocet ( 1 łyżeczka )
    • sól, pieprz, papryka ( do smaku )
    Schab w galarecie

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 120 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sałatka wielkanocna

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 6 łyżek )
    • jajko ugotowane na twardo ( 5 sztuk )
    • ogórek konserwowy ( 6 sztuk )
    • szynka konserwowa ( 300 g )
    • szczypiorek posiekany ( 2 łyżki )
    • chrzan ( do smaku )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Sałatka wielkanocna

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Schab ze śliwkami w sosie winnym

    • 8 porcji

    • 5 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • WINIARY POMYSŁ NA… soczyste żeberka ( 1 opakowanie )
    • schab bez kości ( 1 kg )
    • śliwki suszone ( 150 g )
    • wino czerwone ( 50 ml )
    Schab ze śliwkami w sosie winnym

    • 8 porcji

    • 5 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Przystawka z jajkami

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Sos chrzanowy WINIARY ( 3 łyżki )
    • jajko ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • szynka konserwowa ( 200 g )
    • ogórek kiszony ( 2 sztuki )
    • groszek konserwowy ( 0,5 puszki )
    • sałata ( 4 liście )
    • natka pietruszki ( do dekoracji )
    • pieprz ( do smaku )
    Przystawka z jajkami

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Ruloniki z szynki z sosem chrzanowo-jogurtowym

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Sos chrzanowy WINIARY ( 2 łyżki )
    • szynka konserwowa ( 8 plastrów )
    • kawałek selera ( 150 g )
    • jabłko ( 1 sztuka )
    • sok z cytryny ( 1 łyżeczka )
    • sól ( 1 szczypta )
    • pieprz ( 1 szczypta )
    • cukier ( 1 szczypta )
    • Sos chrzanowy WINIARY ( 2 łyżki )
    • jogurt naturalny ( 2 łyżki )
    • sól ( 1 szczypta )
    • cukier ( 1 szczypta )
    • posiekana natka pietruszki ( 2 łyżki )
    Ruloniki z szynki z sosem chrzanowo-jogurtowym

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sałatka z białą kiełbasą i jajkami

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 3 łyżki )
    • jogurt naturalny ( 3 łyżki )
    • chrzan ( 1 łyżeczka )
    • kiełbasa biała ( 1 sztuka )
    • jajko ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • papryka czerwona ( 1 sztuka )
    • mix sałat (sałata lodowa, roszponka, rukola) ( 1 opakowanie )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Sałatka z białą kiełbasą i jajkami

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sałatka z selerem naciowym

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • Sos tatarski WINIARY ( 3 łyżki )
    • seler naciowy ( 3 łodygi )
    • papryka czerwona mała ( 1 sztuka )
    • parówka ( 1 sztuka )
    • jajko ugotowane na twardo ( 1 sztuka )
    • kukurydza konserwowa ( 0,5 puszki )
    • cebula ze szczypiorkiem ( 2 sztuki )
    • pieprz ( do smaku )
    Sałatka z selerem naciowym

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Terrina szpinakowa z jajkiem

    • 6 porcji

    • 30 min.

    • 90 min.

    Składniki

    • mrożony szpinak w liściach ( 2 opakowania )
    • wodorosty nori ( 1 opakowanie )
    • cebula ( 1 sztuka )
    • czosnek ( 5 ząbków )
    • surowe jajko ( 2 sztuki )
    • jajko na twardo ( 4 sztuki )
    • Sos wiosenny z koperkiem WINIARY ( 200 ml )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    • gałka muszkatołowa ( do smaku )
    Terrina szpinakowa z jajkiem

    • 6 porcji

    • 30 min.

    • 90 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Galareta wieprzowa

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 300 min.

    Składniki

    • Kostka Mięsna WINIARY ( 1 kostka )
    • nóżki wieprzowe ( 1,8 kg )
    • golonka ( 1 sztuka )
    • włoszczyzna bez kapusty ( 250 g )
    • cebula ( 1 sztuka )
    • pieprz ( 6 ziarenek )
    • ziele angielskie ( 4 ziarenka )
    • liść laurowy ( 2 sztuki )
    • czosnek ( 2 ząbki )
    • natka pietruszki ( do dekoracji )
    • cytryna w plasterkach ( do dekoracji )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Galareta wieprzowa

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 300 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Zimne nóżki w galarecie

    • 10 porcji

    • 25 min.

    • 90 min.

    Składniki

    • nóżki wieprzowe ( 3 kg )
    • Kostka Mięsna WINIARY ( 1 kostka )
    • golonka wieprzowa (tylna) ( 1 sztuka )
    • marchewka ( 5 sztuk )
    • pietruszka ( 4 sztuki )
    • Żelatyna WINIARY ( 1 opakowanie )
    • ocet jabłkowy ( 1 łyżka )
    • ziele angielskie ( do smaku )
    • liście laurowe ( do smaku )
    • pieprz czarny ziarnisty ( do smaku )
    • czosnek ( 1 główka )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    • natka pietruszki ( 1 pęczek )
    Zimne nóżki w galarecie

    • 10 porcji

    • 25 min.

    • 90 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 3 łyżki )
    • szynka konserwowa ( 200 g )
    • ser żółty ( 150 g )
    • por ( 100 g )
    • fasola czerwona ( 1 puszka )
    • kukurydza ( 1 puszka )
    • natka pietruszki posiekana ( 3 łyżki )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sezonowe warzywa w galarecie z Bulionu warzywnego Winiary

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 80 min.

    Składniki

    • Bulion warzywny WINIARY ( 2 kostki )
    • Żelatyna WINIARY ( 1 opakowanie )
    • rzodkiewka ( 1 pęczek )
    • młoda marchewka ( 1 pęczek )
    • szparagi ( 1 pęczek )
    • fenkuł (koper włoski) ( 1 sztuka )
    • świeże oregano (doniczka) ( 1 sztuka )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Sezonowe warzywa w galarecie z Bulionu warzywnego Winiary

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 80 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Pasztet domowy

    • 10 porcji

    • 30 min.

    • 100 min.

    Składniki

    • Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY ( 2 kostki )
    • Sos tatarski WINIARY ( do smaku )
    • łopatka wieprzowa ( 250 g )
    • kurczak ( 250 g )
    • wołowina ( 250 g )
    • boczek ( 250 g )
    • wątróbka drobiowa ( 250 g )
    • marchewka ( 1 sztuka )
    • pietruszka ( 1 sztuka )
    • kawałek selera ( 1 sztuka )
    • cebula ( 2 sztuki )
    • smalec ( 3 łyżki )
    • masło ( 2 łyżki )
    • bułka tarta ( 5 łyżek )
    • jajko ( 4 sztuki )
    • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir ( do smaku )
    Pasztet domowy

    • 10 porcji

    • 30 min.

    • 100 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Ćwikła

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 90 min.

    Składniki

    • buraczki czerwone średnie ( 3 sztuki )
    • starty chrzan ( 2 łyżki )
    • sok z cytryny lub ocet winny ( 1 łyżeczka )
    • Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY ( do smaku )
    • sól ( 1 szczypta )
    • cukier ( 1 szczypta )
    Ćwikła

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 90 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sałatka jajeczna z szynką

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 5 łyżek )
    • jajko ugotowane na twardo ( 5 sztuk )
    • szynka konserwowa ( 200 g )
    • ogórek konserwowy ( 3 sztuki )
    • ananas z puszki ( 5 plastrów )
    • por (biała część) ( 1 sztuka )
    • groszek konserwowy ( 0,5 puszki )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Sałatka jajeczna z szynką

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Wiosenna sałatka

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 3 łyżki )
    • jogurt naturalny ( 3 łyżki )
    • chrzan ( 1 łyżeczka )
    • szynka ( 100 g )
    • jajko ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • papryka czerwona ( 1 sztuka )
    • mix sałat ( 1 opakowanie )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Wiosenna sałatka

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Babka majonezowa

    • 12 porcji

    • 20 min.

    • 40 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 4 łyżki )
    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • jajko ( 4 sztuki )
    • cukier ( 0,75 szklanki )
    • mąka ziemniaczana ( 0,5 szklanki )
    • mąka pszenna ( 0,5 szklanki )
    • aromat cytrynowy ( do smaku )
    Babka majonezowa

    • 12 porcji

    • 20 min.

    • 40 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Majonezowe babeczki z kremem maślanym

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 45 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 4 łyżki )
    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • jajko ( 4 sztuki )
    • cukier ( 0,75 szklanki )
    • mąka ziemniaczana ( 0,5 szklanki )
    • mąka pszenna ( 0,5 szklanki )
    • aromat cytrynowy ( 1 opakowanie )
    • miękkie masło ( 250 g )
    • cukier puder ( 600 g )
    • mleko ( 6 łyżek )
    • ekstrakt waniliowy ( 1 łyżeczka )
    • sól ( 1 szczypta )
    Majonezowe babeczki z kremem maślanym

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 45 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Orzechowiec

    • 20 porcji

    • 60 min.

    • 30 min.

    Składniki

    • mąka pszenna ( 300 g )
    • mąka krupczatka ( 300 g )
    • margaryna ( 200 g )
    • cukier puder ( 180 g )
    • soda oczyszczona ( 1 łyżeczka )
    • jajko ( 1 sztuka )
    • żółtko ( 1 sztuka )
    • miód ( 4 łyżki )
    • mleko ciepłe ( 4 łyżki )
    • Budyń o smaku waniliowym WINIARY ( 1 opakowanie )
    • mleko ( 500 ml )
    • masło ( 100 g )
    • orzechy włoskie ( 300 g )
    • masło ( 100 g )
    • miód ( 3 łyżki )
    • cukier ( 100 g )
    Orzechowiec

    • 20 porcji

    • 60 min.

    • 30 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Świąteczna sałatka warstwowa

    • 6 porcji

    • 30 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 6 łyżek )
    • seler konserwowy ( 1 słoik )
    • kukurydza konserwowa ( 1 puszka )
    • por (biała część) ( 150 g )
    • jajko ugotowane na twardo ( 5 sztuk )
    • groszek konserwowy ( 1 puszka )
    • ser żółty starty ( 200 g )
    • natka pietruszki posiekana ( 2 łyżki )
    • sól, cukier ( do smaku )
    Świąteczna sałatka warstwowa

    • 6 porcji

    • 30 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Kruche ciasteczka wielkanocne

    • 8 porcji

    • 20 min.

    • 15 min.

    Składniki

    • mąka krupczatka ( 2 szklanki )
    • masło miękkie ( 250 g )
    • cukier puder ( 0,65 szklanki )
    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • jajko ( 2 sztuki )
    • śmietana kwaśna ( 1 łyżka )
    • smalec ( 1 łyżka )
    • cukier ( do dekoracji )
    • jajko ( 1 sztuka )
    Kruche ciasteczka wielkanocne

    • 8 porcji

    • 20 min.

    • 15 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Makowiec na kruchym cieście

    • 20 porcji

    • 60 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • mak ( 0,5 kg )
    • jajko ( 5 sztuk )
    • margaryna ( 125 g )
    • miód ( 3 łyżki )
    • cukier ( 1 szklanka )
    • bułka tarta ( 3 łyżki )
    • jabłko ( 2 sztuki )
    • orzechy ( 1 łyżka czubata )
    • rodzynki ( 1 łyżka czubata )
    • olejek migdałowy ( do smaku )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • mąka ( 1,5 szklanki )
    • margaryna ( 85 g )
    • jajko ( 1 sztuka )
    • cukier ( 0,3 szklanki )
    • cukier puder ( 2 szklanki )
    • woda wrząca ( 0,3 szklanki )
    Makowiec na kruchym cieście

    • 20 porcji

    • 60 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Babka z majonezem i adwokatem

    • 16 porcji

    • 15 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 5 łyżek )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 2 łyżeczki )
    • mąka pszenna ( 125 g )
    • mąka ziemniaczana ( 125 g )
    • cukier puder ( 220 g )
    • likier jajeczny (adwokat) ( 1 szklanka )
    • jajka ( 5 sztuk )
    • aromat pomarańczowy ( 5 kropli )
    • masło do formy ( 1 łyżka )
    • mąka pszenna do formy ( 1 łyżeczka )
    • cukier puder ( 150 g )
    • likier jajeczny (adwokat) ( 6 łyżek )
    Babka z majonezem i adwokatem

    • 16 porcji

    • 15 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sałatka świąteczna z jajkiem i szynką

    • 8 porcji

    • 25 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 5 łyżek )
    • jogurt naturalny ( 3 łyżki )
    • por (biała część) ( 150 g )
    • szynka konserwowa ( 200 g )
    • jajko ugotowane na twardo ( 5 sztuk )
    • seler konserwowy ( 1 słoik )
    • kukurydza ( 1 puszka )
    • sól, pieprz, cukier ( do smaku )
    Sałatka świąteczna z jajkiem i szynką

    • 8 porcji

    • 25 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 0 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 3 łyżki )
    • jogurt naturalny ( 3 łyżki )
    • musztarda ( 1 łyżeczka )
    • jajko ugotowane na twardo ( 5 sztuk )
    • groszek konserwowy ( 1 puszka )
    • tuńczyk w sosie własnym ( 1 puszka )
    • ser żółty starty ( 200 g )
    • kukurydza konserwowa ( 1 puszka )
    • cebula ze szczypiorkiem ( 1 sztuka )
    • natka pietruszki posiekana ( 2 łyżki )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Sałatka warstwowa z tuńczykiem

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 0 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Wielkanocny rosół z kaczki z anyżem i lanymi kluskami

    • 11 porcji

    • 15 min.

    • 330 min.

    Składniki

    • Rosół drobiowy WINIARY ( 1 kostka )
    • kaczka (Pekin lub barbarie) ( 1 sztuka )
    • pęczek włoszczyzny ( 1 sztuka )
    • cebula ( 1 sztuka )
    • liście laurowe ( 4 sztuki )
    • ziele angielskie ( 5 ziarenek )
    • pieprz czarny ( 10 ziarenek )
    • sól ( do smaku )
    • gwiazdki anyżu ( 4 sztuki )
    • jajko ( 2 sztuki )
    • mąka ( 80 g )
    Wielkanocny rosół z kaczki z anyżem i lanymi kluskami

    • 11 porcji

    • 15 min.

    • 330 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Zupa gulaszowa

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 120 min.

    Składniki

    • Rosół drobiowy WINIARY ( 2 kostki )
    • cebula ( 2 sztuki )
    • olej ( 4 łyżki )
    • wołowina na pieczeń ( 300 g )
    • ziemniaki ( 4 sztuki )
    • papryka czerwona ( 1 sztuka )
    • pomidory w zalewie ( 1 puszka )
    • słodka papryka ( 1 łyżeczka )
    • kminek ( do smaku )
    • pieprz ( do smaku )
    Zupa gulaszowa

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 120 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Żurek z chipsami z boczku wędzonego

    • 6 porcji

    • 10 min.

    • 15 min.

    Składniki

    • boczek wędzony w plasterkach ( 100 g )
    • olej ( 1 łyżka )
    • Żurek Rodzinna Zupa WINIARY ( 1 opakowanie )
    • natka pietruszki ( do smaku )
    Żurek z chipsami z boczku wędzonego

    • 6 porcji

    • 10 min.

    • 15 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sałatka z kurczakiem, ananasem i grzankami razowymi

    • 5 porcji

    • 15 min.

    • 15 min.

    Składniki

    • filet z kurczaka ( 1 sztuka )
    • puszka ananasa lub świeży ananas ( 1 sztuka )
    • chleb razowy ( 4 kromki )
    • Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY ( 2 kostki )
    • sałata lodowa ( 1 sztuka )
    • Sos czosnkowy WINIARY ( 4 łyżki )
    • jogurt naturalny ( 2 łyżki )
    • cytryna ( 1 sztuka )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Sałatka z kurczakiem, ananasem i grzankami razowymi

    • 5 porcji

    • 15 min.

    • 15 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Barszcz biały z lanymi kluseczkami

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 20 min.

    Składniki

    • jajka ( 4 sztuki )
    • mąka ( 4 łyżki )
    • cytryna ( 0,5 sztuki )
    • marchewka ( 1 sztuka )
    • pietruszka ( 1 sztuka )
    • Barszcz Biały Rodzinna Zupa WINIARY ( 1 opakowanie )
    Barszcz biały z lanymi kluseczkami

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 20 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Pieczona biała kiełbasa podlewana żurkiem

    • 6 porcji

    • 20 min.

    • 30 min.

    Składniki

    • biała cienka kiełbasa parzona ( 200 g )
    • chleb żytni ( 2 kromki )
    • Żurek Rodzinna Zupa WINIARY ( 1 opakowanie )
    • olej ( do smarowania naczynia )
    • pieprz czarny ( do smaku )
    Pieczona biała kiełbasa podlewana żurkiem

    • 6 porcji

    • 20 min.

    • 30 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

    • 2 porcje

    • 10 min.

    • 30 min.

    Składniki

    • Żurek na wędzonce Jak u Mamy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • biała kiełbasa ( 100 g )
    • kwaśna śmietana 18% ( 1 łyżka czubata )
    • posiekana natki pietruszki ( 1 łyżka czubata )
    • jajko ( 1 sztuka )
    • pieprz ( do smaku )
    Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

    • 2 porcje

    • 10 min.

    • 30 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka z rzeżuchą

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 1 łyżka )
    • jajko ugotowane na twardo ( 8 sztuk )
    • szynka ( 2 plastry )
    • musztarda ( 1 łyżka )
    • rzeżucha posiekana ( 2 łyżki )
    • liście rzeżuchy ( 1 garść )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Jajka z rzeżuchą

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka w cieście francuskim

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 20 min.

    Składniki

    • Sos tatarski WINIARY ( do smaku )
    • jajko ( 6 sztuk )
    • czarnuszka ( do smaku )
    • szczypiorek ( 1 pęczek )
    • ciasto francuskie ( 1 opakowanie )
    Jajka w cieście francuskim

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 20 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Barszcz biały ogórkowy

    • 5 porcji

    • 15 min.

    • 30 min.

    Składniki

    • Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY ( do smaku )
    • kiełbasa biała ( 4 sztuki )
    • kwas z ogórków kiszonych ( 0,5 szklanki )
    • chrzan ( 1 łyżeczka )
    • śmietanka 30% ( 100 ml )
    • jajko ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • natka pietruszki posiekana ( 1 łyżka )
    • czosnek ( 2 ząbki )
    • liść laurowy ( 1 sztuka )
    • ziele angielskie ( 2 ziarenka )
    • pieprz ( 5 ziarenek )
    Barszcz biały ogórkowy

    • 5 porcji

    • 15 min.

    • 30 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Mazurek w różowym kolorze

    • 20 porcji

    • 30 min.

    • 50 min.

    Składniki

    • Cukier waniliowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • mąka krupczatka ( 150 g )
    • mąka ziemniaczana ( 75 g )
    • cukier puder ( 60 g )
    • masło ( 150 g )
    • płatki migdałowe ( 100 g )
    • kandyzowana skórka pomarańczy ( 50 g )
    • marmolada (lekko kwaskowa np. agrestowa) ( 200 g )
    • biała czekolada ( 150 g )
    • śmietana 30% ( 30 ml )
    • sok z buraka ( 3 łyżeczki )
    Mazurek w różowym kolorze

    • 20 porcji

    • 30 min.

    • 50 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka faszerowane wiosenne

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 1 łyżka )
    • jajka ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • ogórek świeży ( 0,5 sztuki )
    • rzodkiewki ( 6 sztuk )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    • posiekany szczypiorek ( 1 łyżka )
    Jajka faszerowane wiosenne

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka faszerowane w skorupkach

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 1 łyżka )
    • jajka ( 6 sztuk )
    • koperek ( 2 łyżki )
    • olej ( 2 łyżki )
    • tarta bułka ( 1 łyżka )
    • sól ( 1 szczypta )
    • pieprz ( 1 szczypta )
    Jajka faszerowane w skorupkach

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Tradycyjne jajka wielkanocne

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • jajka ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 1 łyżka )
    • rzeżucha ( 2 łyżki )
    • ogórek kiszony lub konserwowy ( 1 sztuka )
    • rzodkiewka ( 1 pęczek )
    • musztarda ( 1 łyżeczka )
    • posiekana natka pietruszki ( 1 łyżka )
    • sól i świeżo zmielony pieprz czarny ( do smaku )
    Tradycyjne jajka wielkanocne

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajko na twardo w kształcie serca

    • 1 porcja

    • 15 min.

    • 30 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 2 łyżki )
    • jajko ( 3 sztuki )
    • kapary ( 1 łyżeczka )
    • koperek ( 1 pęczek )
    • masło ( 1 łyżeczka )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    • pieczywo tostowe ( 2 kromki )
    • pałeczki do sushi ( 2 sztuki )
    • gumki-recepturki ( 4 sztuki )
    • kartonik ( 1 sztuka )
    Jajko na twardo w kształcie serca

    • 1 porcja

    • 15 min.

    • 30 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka marmurki w trzech kolorach z pikantnym majonezem anchois

    • 3 porcje

    • 20 min.

    • 120 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 4 łyżki )
    • jajko ( 6 sztuk )
    • fileciki anchois ( 4 sztuki )
    • ostra papryka ( 0,5 łyżeczki )
    • farby do kolorowania jajek (jadalne, dobrej jakości) ( 3 sztuki )
    Jajka marmurki w trzech kolorach z pikantnym majonezem anchois

    • 3 porcje

    • 20 min.

    • 120 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka faszerowane łososiem

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Sos tatarski WINIARY ( 2 łyżki )
    • jajka ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • łosoś wędzony ( 50 g )
    • cebulka ze szczypiorkiem ( 1 sztuka )
    • koperek posiekany ( 1 łyżka )
    • oliwki z papryką ( 8 sztuk )
    • liście sałaty ( do dekoracji )
    • pieprz ( do smaku )
    Jajka faszerowane łososiem

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka w sosie tatarskim

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 250 ml )
    • śmietana kwaśna ( 125 ml )
    • musztarda ostra ( 1 łyżeczka )
    • chrzan ( 1 łyżeczka )
    • grzybki marynowane ( 4 sztuki )
    • ogórek konserwowy ( 1 sztuka )
    • cebulka marynowana ( 3 sztuki )
    • jajko ugotowane na twardo ( 8 sztuk )
    • szczypiorek posiekany ( 1 łyżka )
    • sól, cukier puder, sok z cytryny ( do smaku )
    • roszponka ( 1 garść )
    Jajka w sosie tatarskim

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka faszerowane tuńczykiem

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 1 łyżka )
    • tuńczyk w sosie własnym ( 1 puszka )
    • jajka ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • tarty chrzan ( 1 łyżeczka )
    • posiekana pietruszka ( 1 łyżka )
    • rzodkiewki ( 4 sztuki )
    Jajka faszerowane tuńczykiem

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka faszerowane szynką

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 4 łyżki )
    • jajka ( 6 sztuk )
    • szynka ( 200 g )
    • posiekany szczypiorek ( 1 łyżka )
    • chrzan ( 2 łyżeczki )
    • natka pietruszki ( do dekoracji )
    Jajka faszerowane szynką

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 70 min.

    Składniki

    • Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY ( 1 opakowanie )
    • schab bez kości ( 1 kg )
    • pieczarki (100 g) ( 5 sztuk )
    • żółty ser ( 100 g )
    • mięso mielone ( 100 g )
    • jajko ( 1 sztuka )
    • posiekana natka pietruszki ( 2 łyżki )
    • sól, pieprz, papryka, majeranek ( do smaku )
    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 70 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Pieczeń rzymska z pieczarkami

    • 8 porcji

    • 20 min.

    • 50 min.

    Składniki

    • WINIARY POMYSŁ NA… kotlety mielone ( 1 opakowanie )
    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY ( do smaku )
    • pieczarki małe ( 250 g )
    • masło ( 3 łyżki )
    • szynka konserwowa ( 150 g )
    • mięso mielone ( 700 g )
    • natka pietruszki posiekana ( 1 łyżka )
    • pieprz ( do smaku )
    • bułka tarta ( 1 łyżka )
    Pieczeń rzymska z pieczarkami

    • 8 porcji

    • 20 min.

    • 50 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Szynka peklowana na ciepło i na zimno

    • 8 porcji

    • 20 min.

    • 90 min.

    Składniki

    • szynka wieprzowa ( 1,5 kg )
    • sól peklująca ( 1 opakowanie )
    • liście laurowe ( 4 sztuki )
    • ziele angielskie ( 10 ziarenek )
    • pieprz ( 20 ziarenek )
    • Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Sos tatarski WINIARY ( do smaku )
    Szynka peklowana na ciepło i na zimno

    • 8 porcji

    • 20 min.

    • 90 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Świąteczny schab nadziewany morelami i migdałami

    • 9 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • schab bez kości ( 1,5 kg )
    • suszone morele ( 15 sztuk )
    • całe łuskane migdały ( 100 g )
    • Bulion cielęcy WINIARY ( 1 kostka )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    • skórka z cytryny ( 1 sztuka )
    • Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY ( 1 opakowanie )
    Świąteczny schab nadziewany morelami i migdałami

    • 9 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 15 min.

    Składniki

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY ( do smaku )
    • Sos tatarski WINIARY ( 1 opakowanie )
    • polędwiczka wieprzowa ( 2 sztuki )
    • kapary pokrojone ( 2 łyżki )
    • oliwki zielone pokrojone ( 2 łyżki )
    • ser pleśniowy ( 50 g )
    • olej ( 2 łyżki )
    Polędwiczki z kaparami i sosem tatarskim

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 15 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Schab po warszawsku

    • 4 porcje

    • 30 min.

    • 20 min.

    Składniki

    • schab pieczony bez kości ( 8 plastrów )
    • masło ( 120 g )
    • chrzan tarty w occie ( 250 g )
    • jajko ugotowane na twardo ( 1 sztuka )
    • natka pietruszki ( 0,25 pęczka )
    • pieprz czarny świeżo zmielony ( do smaku )
    • Żelatyna WINIARY ( 4 łyżeczki )
    • Rosół drobiowy WINIARY ( 1 kostka )
    • Wiśniówka Cherry Cordial ( 20 ml )
    • jajko ugotowane na twardo ( 1 sztuka )
    • pomidor ( 0,5 sztuki )
    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 4 łyżki )
    Schab po warszawsku

    • 4 porcje

    • 30 min.

    • 20 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Marynowana szynka

    • 10 porcji

    • 20 min.

    • 90 min.

    Składniki

    • Rosół drobiowy WINIARY ( 4 kostki )
    • przyprawa MAGGI ( 2 łyżki )
    • szynka wieprzowa ( 1,5 kg )
    • cebula duża ( 1 sztuka )
    • czosnek ( 3 ząbki )
    • jałowiec ( 4 ziarenka )
    • pieprz ( do smaku )
    Marynowana szynka

    • 10 porcji

    • 20 min.

    • 90 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Kluski śląskie z sosem pieczeniowym

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 10 min.

    Składniki

    • Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY ( 1 opakowanie )
    • ugotowane ziemniaki ( 1 kg )
    • mąka ziemniaczana ( 1 szklanka )
    Kluski śląskie z sosem pieczeniowym

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 10 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Schab pieczony

    • 6 porcji

    • 10 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek ( 1 łyżka )
    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY ( 1 łyżka )
    • miód ( 1 łyżka )
    • czosnek ( 2 ząbki )
    • cynamon ( 1 szczypta )
    • schab bez kości ( 800 g )
    • cytryna ( 1 sztuka )
    Schab pieczony

    • 6 porcji

    • 10 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Jajka w szynce

    • 4 porcje

    • 30 min.

    • 5 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 4 łyżki )
    • jajko ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • ogórek kiszony ( 2 sztuki )
    • szynka konserwowa lub polędwica łososiowa ( 16 plastrów )
    • chrzan ( 2 łyżki )
    • natka pietruszki posiekana ( 1 łyżka )
    • jogurt ( 2 łyżki )
    Jajka w szynce

    • 4 porcje

    • 30 min.

    • 5 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Rolada z szynki

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 180 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 4 łyżki )
    • Żelatyna WINIARY ( 1 łyżka )
    • szynka konserwowa ( 300 g )
    • ogórek konserwowy ( 3 sztuki )
    • pieczarki marynowane ( 4 sztuki )
    • serek naturalny homogenizowany ( 200 g )
    • posiekany koperek ( 2 łyżki )
    • sól ( 1 szczypta )
    • pieprz ( 1 szczypta )
    Rolada z szynki

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 180 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Chrzan kawalerski

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 3 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 1 słoik )
    • cukier ( do smaku )
    • chrzan tarty ( 1 słoik )
    • jogurt naturalny ( 2 łyżki czubate )
    • czerwone winne jabłka ( 2 sztuki )
    Chrzan kawalerski

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 3 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Pasztet wielkanocny

    • 10 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • WINIARY POMYSŁ NA... kotlety mielone ( 1 opakowanie )
    • Sos tatarski WINIARY ( 1 słoik )
    • wątróbka drobiowa ( 300 g )
    • cebula ( 3 sztuki )
    • masło ( 100 g )
    • łopatka wieprzowa ( 500 g )
    • słonina ( 300 g )
    • jajko ( 3 sztuki )
    • sól, pieprz, gałka muszkatołowa ( do smaku )
    Pasztet wielkanocny

    • 10 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Golonka w galarecie z kaparami i marchewką

    • 10 porcji

    • 15 min.

    • 90 min.

    Składniki

    • Kostka Mięsna WINIARY ( 1 kostka )
    • golonka wieprzowa (przednia) ( 2 kg )
    • marchewka ( 4 sztuki )
    • pietruszka ( 3 sztuki )
    • liście laurowe ( 4 sztuki )
    • kapary ( 100 g )
    • ziele angielskie ( 8 ziarenek )
    • pieprz czarny ziarnisty ( 10 ziarenek )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    • natka pietruszki (opcjonalnie kolendry) ( 1 pęczek )
    Golonka w galarecie z kaparami i marchewką

    • 10 porcji

    • 15 min.

    • 90 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Galareta z kurczaka

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 300 min.

    Składniki

    • Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY ( 1 kostka )
    • Żelatyna WINIARY ( 3 łyżeczki )
    • kurczak ( 0,5 sztuki )
    • włoszczyzna bez kapusty ( 100 g )
    • cebula ( 1 sztuka )
    • pieprz ( 6 ziarenek )
    • jajko ugotowane na twardo ( 1 sztuka )
    • groszek konserwowy ( 0,5 puszki )
    • natka pietruszki ( do dekoracji )
    • cytryna w plasterkach ( do dekoracji )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Galareta z kurczaka

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 300 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Szynka z indyka w galarecie z warzywami

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 120 min.

    Składniki

    • Żelatyna WINIARY ( 3 łyżki )
    • Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY ( 2 kostki )
    • szynka konserwowa z piersi indyczej Indykpol ( 250 g )
    • mieszanka warzywna mrożona ( 300 g )
    • pieczarki ( 6 sztuk )
    • jajka ugotowane na twardo ( 2 sztuki )
    • natka pietruszki ( do dekoracji )
    Szynka z indyka w galarecie z warzywami

    • 8 porcji

    • 30 min.

    • 120 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Klops z jajkiem

    • 10 porcji

    • 20 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY ( do smaku )
    • Sos chrzanowy WINIARY ( 1 słoik )
    • cebula ( 1 sztuka )
    • mięso mielone ( 800 g )
    • jajko ( 4 sztuki )
    • bułka tarta ( 4 łyżki )
    • musztarda ( 1 łyżka )
    • jajko ugotowane na twardo ( 3 sztuki )
    • tłuszcz ( do smarowania naczynia )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Klops z jajkiem

    • 10 porcji

    • 20 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Babka śmietanowa z majonezem

    • 12 porcji

    • 10 min.

    • 50 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 4 łyżki )
    • Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • mąka ziemniaczana ( 0,5 szklanki )
    • mąka pszenna ( 0,5 szklanki )
    • jajka ( 4 sztuki )
    • cukier ( 0,75 szklanki )
    • cukier puder ( do dekoracji )
    Babka śmietanowa z majonezem

    • 12 porcji

    • 10 min.

    • 50 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Mazurek wielkanocny

    • 30 porcji

    • 35 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • mąka krupczatka ( 500 g )
    • masło ( 250 g )
    • cukier puder ( 2 łyżki )
    • jajko ( 1 sztuka )
    • żółtko ( 3 sztuki )
    • orzechy, migdały ( do dekoracji )
    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • śmietana 30% ( 1 szklanka )
    • cukier ( 2 szklanki )
    Mazurek wielkanocny

    • 30 porcji

    • 35 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sernik królewski

    • 20 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • Budyń o smaku waniliowym WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • jajko ( 5 sztuk )
    • cukier ( 1,5 szklanki )
    • masło ( 200 g )
    • ser mielony na sernik ( 1 kg )
    • rodzynki ( 2 łyżki )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • mąka ( 2 szklanki )
    • cukier puder ( 0,75 szklanki )
    • masło ( 0,75 kostki )
    • kakao ( 2 łyżki )
    • żółtko ( 3 sztuki )
    • śmietana kwaśna ( 2 łyżki )
    Sernik królewski

    • 20 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Babka cytrynowa z majonezem

    • 12 porcji

    • 10 min.

    • 50 min.

    Składniki

    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 4 łyżki )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • mąka ziemniaczana ( 0,5 szklanki )
    • mąka pszenna ( 0,5 szklanki )
    • cytryna ( 1 sztuka )
    • jajka ( 4 sztuki )
    • cukier ( 0,75 szklanki )
    • cukier puder ( 200 g )
    • cytryna ( 0,5 sztuki )
    • wrząca woda ( 3 łyżki )
    Babka cytrynowa z majonezem

    • 12 porcji

    • 10 min.

    • 50 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sernik z kruszonką

    • 16 porcji

    • 30 min.

    • 90 min.

    Składniki

    • Budyń o smaku waniliowym WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • jajko ( 5 sztuk )
    • cukier ( 1,5 szklanki )
    • masło miękkie ( 250 g )
    • ser mielony na sernik ( 1 kg )
    • mąka ( 1 łyżka )
    • skórka pomarańczowa ( 2 łyżki )
    • rodzynki ( 2 łyżki )
    • mąka ( 300 g )
    • kakao ( 2 łyżki )
    • cukier puder ( 0,75 szklanki )
    • masło ( 0,75 kostki )
    • jajko ( 1 sztuka )
    • śmietana kwaśna ( 1 łyżka )
    Sernik z kruszonką

    • 16 porcji

    • 30 min.

    • 90 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sernik domowy

    • 16 porcji

    • 30 min.

    • 90 min.

    Składniki

    • Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY ( 2 sztuki )
    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • cukier ( 1,5 szklanki )
    • jajko ( 8 sztuk )
    • masło ( 1 sztuka )
    • ser trzykrotnie mielony ( 1 kg )
    • rodzynki ( 100 g )
    • papier do pieczenia ( 1 sztuka )
    Sernik domowy

    • 16 porcji

    • 30 min.

    • 90 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sernik z brzoskwiniami

    • 16 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • ser mielony na sernik ( 500 g )
    • cukier ( 0,75 szklanki )
    • jajko ( 2 sztuki )
    • masło stopione ( 0,5 kostki )
    • mąka ( 500 g )
    • margaryna ( 250 g )
    • żółtko ( 5 sztuk )
    • cukier puder ( 3 łyżki )
    • brzoskwinie ( 1 puszka )
    • białko ( 5 sztuk )
    • cukier ( 3 łyżki )
    • mąka ziemniaczana ( 1 łyżka )
    Sernik z brzoskwiniami

    • 16 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sernik z makiem

    • 20 porcji

    • 50 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • Budyń o smaku waniliowym WINIARY ( 1 opakowanie )
    • masło ( 0,75 sztuki )
    • cukier puder ( 1,5 szklanki )
    • jajko ( 4 sztuki )
    • ser mielony na sernik ( 1 kg )
    • rodzynki ( 50 g )
    • mak ( 300 g )
    • masło stopione ( 0,5 kostki )
    • jajko ( 4 sztuki )
    • cukier ( 1 szklanka )
    • aromat migdałowy ( do smaku )
    • mąka ( 1,5 szklanki )
    • cukier puder ( 3 łyżki )
    • masło ( 100 g )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • jajko ( 1 sztuka )
    • śmietana gęsta 18% ( 1 łyżka )
    Sernik z makiem

    • 20 porcji

    • 50 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Prosta babka budyniowa

    • 16 porcji

    • 20 min.

    • 50 min.

    Składniki

    • Budyń o smaku śmietankowym bez dodatku cukru WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • jajko ( 5 sztuk )
    • cukier ( 1 szklanka )
    • mąka ( 1 szklanka )
    • margaryna roztopiona ( 0,5 sztuki )
    • masło ( 1 łyżka )
    • bułka tarta ( 1 łyżka )
    Prosta babka budyniowa

    • 16 porcji

    • 20 min.

    • 50 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Babka z kakao

    • 12 porcji

    • 20 min.

    • 40 min.

    Składniki

    • Majonez dekoracyjny WINIARY ( 150 g )
    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 1 łyżeczka )
    • jajka ( 4 sztuki )
    • cukier ( 0,75 szklanki )
    • mąka pszenna ( 0,5 szklanki )
    • mąka ziemniaczana ( 0,5 szklanki )
    • ciemne kakao ( 1 łyżeczka )
    • cukier puder ( 200 g )
    • sok z cytryny ( 3 łyżki )
    • wrząca woda ( 4 łyżki )
    Babka z kakao

    • 12 porcji

    • 20 min.

    • 40 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Babka adwokatowa

    • 16 porcji

    • 15 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • mąka pszenna ( 125 g )
    • mąka ziemniaczana ( 125 g )
    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 2 łyżeczki )
    • cukier puder ( 220 g )
    • likier jajeczny (adwokat) ( 1 szklanka )
    • jajka ( 5 sztuk )
    • Majonez Dekoracyjny WINIARY ( 5 łyżek )
    • aromat pomarańczowy ( 5 kropli )
    • masło do formy ( 1 łyżka )
    • mąka pszenna do formy ( 1 łyżeczka )
    • cukier puder ( 150 g )
    • likier jajeczny (adwokat) ( 6 łyżek )
    Babka adwokatowa

    • 16 porcji

    • 15 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Sernik wiedeński

    • 10 porcji

    • 30 min.

    • 50 min.

    Składniki

    • Budyń o smaku śmietankowym WINIARY ( 1 opakowanie )
    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 sztuka )
    • bułka tarta ( 2 łyżki )
    • ser mielony na sernik ( 500 g )
    • cukier puder ( 2 łyżki )
    • cukier ( 200 g )
    • masło ( 150 g )
    • migdały posiekane ( 2 łyżki )
    • jajko ( 6 sztuk )
    • rodzynki ( 30 g )
    Sernik wiedeński

    • 10 porcji

    • 30 min.

    • 50 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Mazurek czekoladowy

    • 20 porcji

    • 20 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • mąka ( 400 g )
    • margaryna ( 250 g )
    • cukier puder ( 80 g )
    • jajko ( 1 sztuka )
    • żółtko ( 2 sztuki )
    • Cukier waniliowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • czekolada gorzka ( 3 sztuki )
    • śmietana słodka 30% ( 1 szklanka )
    • owoce (kiwi, mandarynki, brzoskwinie) ( do dekoracji )
    Mazurek czekoladowy

    • 20 porcji

    • 20 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Babka drożdżowa

    • 16 porcji

    • 15 min.

    • 80 min.

    Składniki

    • Cukier wanilinowy WINIARY ( 1 opakowanie )
    • mleko ( 0,75 szklanki )
    • drożdże ( 50 g )
    • mąka ( 500 g )
    • cukier ( 150 g )
    • masło stopione ( 100 g )
    • olej ( 2 łyżki )
    • jajko ( 1 sztuka )
    • żółtko ( 2 sztuki )
    • sól ( 1 szczypta )
    Babka drożdżowa

    • 16 porcji

    • 15 min.

    • 80 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Keks z bakaliami i kandyzowanymi owocami

    • 16 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • Proszek do pieczenia WINIARY ( 0,5 łyżeczki )
    • margaryna ( 1 kostka )
    • cukier ( 1 szklanka )
    • jajko ( 5 sztuk )
    • mąka ( 250 g )
    • bakalie (kandyzowane owoce, orzechy, płatki migdałowe, rodzynki) ( 300 g )
    • bułka tarta i tłuszcz ( do posypania formy )
    Keks z bakaliami i kandyzowanymi owocami

    • 16 porcji

    • 30 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Żurek staropolski

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 10 min.

    Składniki

    • Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • kwas z ogórków kiszonych ( 0,75 szklanki )
    • kwaśna śmietana ( 0,75 szklanki )
    • biała kiełbasa ( 2 sztuki )
    • boczek wędzony ( 100 g )
    • czosnek ( 1 ząbek )
    • pieprz ( do smaku )
    • majeranek ( do smaku )
    Żurek staropolski

    • 4 porcje

    • 20 min.

    • 10 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Biały barszcz świąteczny

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 30 min.

    Składniki

    • Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • biała kiełbasa ( 1 sztuka )
    • kwaśna śmietana 18% ( 2 łyżki )
    • jajko ugotowane na twardo ( 4 sztuki )
    • pieprz ( do smaku )
    • posiekana natka pietruszki ( 1 łyżka )
    Biały barszcz świąteczny

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 30 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Żurek wegetariański

    • 4 porcje

    • 30 min.

    • 125 min.

    Składniki

    • Bulion warzywny WINIARY ( 2 kostki )
    • żurek (zakwas) ( 500 ml )
    • śmietana 18% ( 200 ml )
    • grzyby suszone ( 3 sztuki )
    • chrzan tarty w occie ( 3 łyżki )
    • cebula ( 1 sztuka )
    • olej ( 1 łyżka )
    • majeranek ( 1 łyżeczka )
    Żurek wegetariański

    • 4 porcje

    • 30 min.

    • 125 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Biała kiełbasa zapiekana w żurku

    • 4 porcje

    • 35 min.

    • 60 min.

    Składniki

    • Żurek Nasza Specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • biała kiełbaska ( 4 sztuki )
    • duża cebula ( 1 sztuka )
    • pieczarki ( 200 g )
    Biała kiełbasa zapiekana w żurku

    • 4 porcje

    • 35 min.

    • 60 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Żurek z łososiem i chrzanem

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 20 min.

    Składniki

    • ziemniaki ( 2 sztuki )
    • marchewka ( 1 sztuka )
    • pietruszka ( 1 sztuka )
    • chrzan ( 1 łyżka )
    • sok z cytryny ( 1 łyżka )
    • plasterki cytryny ( do dekoracji )
    • słodka śmietana ( 4 łyżki )
    • filet z łososia ( 400 g )
    • Żurek Rodzinna Zupa WINIARY ( 1 opakowanie )
    Żurek z łososiem i chrzanem

    • 6 porcji

    • 15 min.

    • 20 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Żurek z ziemniakami

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 20 min.

    Składniki

    • Żurek Nasza Specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • ziemniaki ( 2 sztuki )
    • boczek wędzony ( 50 g )
    • mała cebula ( 1 sztuka )
    • czosnek ( 1 ząbek )
    • kwaśna śmietana 22% ( 3 łyżki czubate )
    • posiekany szczypiorek ( 1 łyżka czubata )
    • sól ( do smaku )
    Żurek z ziemniakami

    • 4 porcje

    • 10 min.

    • 20 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Żurek mleczny

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 10 min.

    Składniki

    • Żurek Nasza Specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • kminek ( 1 łyżeczka )
    • ciepłe mleko ( 500 ml )
    • kwaśna śmietana ( 0,5 szklanki )
    • ser pleśniowy ( 100 g )
    • posiekany koperek ( 1 łyżka czubata )
    Żurek mleczny

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 10 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Żurek benedyktyński

    • 3 porcje

    • 20 min.

    • 10 min.

    Składniki

    • Żurek Nasza Specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • warzywa (marchew, pietruszka, cebula) ( 100 g )
    • kiełbasa śląska ( 100 g )
    • śmietana 18 % ( 50 g )
    • twardy twaróg ( 100 g )
    • liść laurowy ( 1 sztuka )
    • ziele angielskie ( 3 ziarenka )
    Żurek benedyktyński

    • 3 porcje

    • 20 min.

    • 10 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Barszcz wiosenny z awokado

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 10 min.

    Składniki

    • Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • dojrzały owoc awokado ( 2 sztuki )
    • śmietanka 30% ( 100 ml )
    • świeży szpinak ( 1 garść )
    • jajko przepiórcze ( 4 sztuki )
    • smalec ( 1 łyżka )
    • sól, pieprz ( do smaku )
    Barszcz wiosenny z awokado

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 10 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Barszcz biały z chrzanem

    • 3 porcje

    • 10 min.

    • 10 min.

    Składniki

    • Barszcz biały Nasza specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • kwaśna śmietana 18% ( 3 łyżki )
    • frankfurterki ( 150 g )
    • chrzan ( 2 łyżki )
    • czosnek, majeranek ( do smaku )
    Barszcz biały z chrzanem

    • 3 porcje

    • 10 min.

    • 10 min.

    Zobacz cały przepis >

  • Żurek z jajkiem

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 30 min.

    Składniki

    • Żurek Nasza Specjalność WINIARY ( 1 opakowanie )
    • kiełbasa biała ( 2 sztuki )
    • szynka wiejska ( 100 g )
    • śmietana kwaśna 18% ( 2 łyżki )
    • natka pietruszki posiekana ( 1 łyżka )
    • jajko ugotowane na twardo ( 2 sztuki )
    • chlebek do żurku ( 3 sztuki )
    • pieprz ( do dekoracji )
    Żurek z jajkiem

    • 4 porcje

    • 15 min.

    • 30 min.

    Zobacz cały przepis >