Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik wiedeński kojarzy chyba każdy i chyba każdy choć raz go kosztował. Proponujemy przepis na sernik wiedeński z wykorzystaniem Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY.
Jako dodatek wykorzystaj rodzynki i posiekane migdały, jeśli jednak chcesz podać wiedeński przysmak na święta, śmiało możesz dodać do masy serowej więcej dodatków – odrobinę owoców kandyzowanych, drobno krojonych brzoskwiń z puszki lub tartej pomarańczowej skórki.
Sernik udekoruj polewą czekoladową oraz kolorowymi posypkami. Do tego zaproś najmłodszych, którzy zawsze maja całe mnóstwo pomysłów na to, jak uatrakcyjnić każde ciasto.
Przygotowanie
80 min
Krok 1
2 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Krok 2
10 min
Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
Krok 3
5 min
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.
Krok 4
2 min
Wymieszaj żółtka z serem.
Krok 5
7 min
Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Krok 6
3 min
Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.
Krok 7
50 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Krok 8
1 min
Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.
Krok 1
z
8
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Krok 2
z
8
Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
Krok 3
z
8
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.
Krok 4
z
8
Wymieszaj żółtka z serem.
Krok 5
z
8
Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Krok 6
z
8
Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.
Krok 7
z
8
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Krok 8
z
8
Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
5
I
Ilona
Proszę o rozmiar tortownicy
J
Jerzy
Proszę podać rozmiar tortownicy.
J
Jerzy
Na 15 porcji jaka powinna być wielkość tortownicy?
R
Roma
Myślę że będzie smaczny dodam brzoskwinia poleje polewa czekoladową. Jutro pieke 🤗
E
Ewa
Sernik wyszedł super, bardzo smaczny, przepis idealny
Komentarze 5