Odcinek 17


Grażyna dowiaduje się, że jej syn jest zakochany. Wspomina ona swoją pierwszą miłość i opowiada o początkach związku z mężem. Czy kaszotto cukiniowo-szpinakowe z fetą oraz świeżymi ziołami może okazać się świetnym daniem na zaimponowanie koleżance?

Kaszotto cukinia i szpinak, z fetą oraz świeżymi ziołami

30 min
4 porcje

Składniki:


  • 1 opakowanie Kaszotto cukinia i szpinak
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g fety
  • ½ czerwonej cebuli
  • kilka liści bazylii
  • świeżo posiekany szczypiorek
  • kilka liści natki pietruszki
  • 2 łyżki pestek dyni
  • sól, pieprz
  • skórka i sok z cytryny
Kaszotto cukinia i szpinak, z fetą oraz świeżymi ziołami

Przygotowanie:


Przygotuj Kaszotto wg instrukcji na opakowaniu (bez kurczaka). Na koniec zamiast masła użyj 3 łyżek oliwy i wymieszaj je z Kaszotto.

Pokrój cebulę w cienkie piórka. Upraż pestki dyni na rozgrzanej i suchej patelni. Posiekaj natkę pietruszki i koperek.

Serwuj Kaszotto na talerzach – dodaj cebulę, pokruszoną fetę, skórkę z cytryny i skrop sokiem. Posyp prażonymi pestkami dyni oraz ziołami (bazylią, posiekaną natką pietruszki i koperkiem).