Odcinek 10


W kuchni powinien rządzić perfekcjonizm czy beztroska zabawa? David wraz z gośćmi odkrywa, jak zachowanie umiaru pozytywnie wpływa na gotowanie. Tym samym, przyrządzą oni gulasz paprykowy z kurczaka z czerwoną i żółtą papryką. Wszystko to będzie oprószone humorem i szczyptą przypraw.

Gulasz paprykowy z kurczaka z czerwoną i żółtą papryką

50 min.
4 porcje


  • 1 opakowanie WINIARY POMYSŁ NA… gulasz paprykowy
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • natka pietruszki do dekoracji
  • porcja ugotowanego ryżu dla 4 osób
  • 1 szklanka wody
Gulasz paprykowy z kurczaka z czerwoną i żółtą papryką

Mięso i warzywa:


Pierś z kurczaka i paprykę pokrój w kawałki o grubości ok. 2 cm (z papryki usuń pestki), cebulę – w grubą kostkę.

Łączenie składników:


Piekarnik rozgrzej do 180ºC z ustawioną funkcją grzania góra–dół, bez opcji termoobiegu.

Paprykę, kurczaka i cebulę wymieszaj z przyprawami z dolnej części opakowania. Przełóż wszystkie składniki do woreczka z górnej części opakowania. Wlej wodę i zamknij szczelnie.

Przełóż woreczek na blachę i piecz ok. 35 min. w piekarniku.

Podanie:


Po wyjęciu woreczka ostrożnie wylej jego zawartość do miski/odpowiedniego naczynia.

Posyp gulasz natką pietruszki i serwuj z ryżem.