Carnaroli smakuje
i zaskakuje
Przepis na idealne risotto zaczyna się od idealnego ryżu. Dlatego w Risotto Winiary
znajdziesz ten najlepszy — ryż Carnaroli, często nazywany królem włoskiego ryżu.
Risotto
GRZYBOWO-PARMEZANOWE
PAPRYKOWO-POMIDOROWE
MILANESE
Idealnie zbalansowana kompozycja łagodnych pieczarek
i aromatycznych borowików. Za sprawą parmezanu sos jest
wyjątkowo kremowy, a świeże, typowo włoskie zioła dbają o jego niezwykły aromat. Taki sos zasługiwał tylko na najlepszy
ryż — Carnaroli.
Efekt?
Kwintesencja włoskich smaków!
Czerwona papryka, słodkie pomidory i pikantna papryczka chili.
Te warzywa naprawdę się lubią, co widać w tym kremowym,
lekko pikantnym sosie. Połączenie go ze specjalnym ryżem
Carnaroli
było już tylko pyszną formalnością
Efekt?
Danie pełne południowego słońca!
Kremowy sos z parmezanem i cebulką wzbogaciliśmy o jedną
z najcenniejszych przypraw świata — szafran.

Tak aromatyczny sos połączyliśmy z ryżem Carnaroli — ulubionym gatunkiem najlepszych specjalistów od risotto.
Efekt?
Rozpływające się w ustach danie, które
zachwyci każdego!

Dlaczego kocham włoską kuchnię?

Bo jest równocześnie prosta i wyrafinowana.
Najlepszym przykładem jest właśnie risotto!
To danie na bazie włoskiego ryżu Carnaroli,
uzupełnione o najlepsze, przywodzące na myśl
dalekie południe, składniki. Aromatyczny parmezan,
grzyby i dojrzewające w śródziemnomorskim słońcu
pomidory to tylko niektóre z nich.

Odkryj je wszystkie w nowym risotto od Winiary
i przenieś się do Włoch… w 30 minut!
David Gaboriaud
kucharz i podróżnik

Łatwo przygotujesz risotto GRZYBOWO-PARMEZANOWE

dodaj: małą cebulę 50 g, filet z kurczaka 200 g, łyżkę masła 25 g

Łatwo przygotujesz risotto MILANESE

dodaj: małą cebulę 50 g, łyżkę masła 25 g

Łatwo przygotujesz risotto PAPRYKOWO-POMIDOROWE

dodaj: małą cebulę 50 g, filet z kurczaka 200 g, łyżkę masła 25 g
Nowe Risotto Winiary to aż 4 porcje
i tylko 30 minut przygotowań
Sprawdź przepis
W opakowaniu znajdziesz ryż Carnaroli
i sos z parmezanem i szafranem.
W opakowaniu znajdziesz ryż Carnaroli
i sos z grzybami i parmezanem.
W opakowaniu znajdziesz ryż Carnaroli
i sos z papryką i pomidorami.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż i smaż razem z cebulą przez 30 sekund, cały czas mieszając.
Wlej do garnka 700 ml zimnej wody, dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Następnie zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.
Filet z kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na złocisty kolor. Risotto podawaj z podsmażonym kurczakiem.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż i smaż razem z cebulą przez 30 sekund, cały czas mieszając.
Wlej do garnka 700 ml zimnej wody, dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Następnie zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.
Filet z kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na złocisty kolor. Risotto podawaj z podsmażonym kurczakiem.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż i smaż razem z cebulą przez 30 sekund, cały czas mieszając.
Wlej do garnka 700 ml zimnej wody, dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj. Gotuj na średnim ogniu 15 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.