Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

(0)
36min
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Żurek Nasza Specjalność WINIARY
4 
Jajka
12  plastrów
Chorizo (lub kindziuk)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.32 g
Węglowodany
0.87 g
Tłuszcze
6.33 g
Wartość energetyczna
122.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Żur to prawdziwy król polskich zup, a przy tym symbol Wielkanocy. Żurek tradycyjnie jest robiony na zakwasie z mąki żytniej (w przeciwieństwie do barszczu białego, gotowanego na bazie zakwasu z mąki pszennej). Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy to ciekawy pomysł na wielkanocną zupę. Chrupiące, pikantne chipsy sprawią, że każdy go polubi - nawet najmłodsi. Sprawdź przepis Winiary!

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    1 min
    Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.
  • Krok 2

    2 min
    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż plastry kiełbasy i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
  • Krok 3

    15 min
    Piecz 10-15 minut, aż plastry będą chrupiące.
  • Krok 4

    10 min
    Ugotuj jajka na twardo.
  • Krok 5

    7 min
    Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  • Krok 6

    1 min
    Jajka włóż do miseczek, zalej gorącą zupą i posyp pokruszoną kiełbasą.
Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 1 z 6

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 2 z 6

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż plastry kiełbasy i wstaw do rozgrzanego piekarnika.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 3 z 6

Piecz 10-15 minut, aż plastry będą chrupiące.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 4 z 6

Ugotuj jajka na twardo.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 5 z 6

Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy

Krok 6 z 6

Jajka włóż do miseczek, zalej gorącą zupą i posyp pokruszoną kiełbasą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Zupa

Polecane przepisy

  • Rolady śląskie, czyli śląski obiad

    Rolady śląskie, czyli śląski obiad

    1 godz 42 min Łatwy
  • Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

    Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

    43 min Łatwy
  • Ogórkowa na kurczaku

    Ogórkowa na kurczaku

    42 min Łatwy
  • Clafoutis z jabłkami

    Clafoutis z jabłkami

    55 min

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu