Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żur to prawdziwy król polskich zup, a przy tym symbol Wielkanocy. Żurek tradycyjnie jest robiony na zakwasie z mąki żytniej (w przeciwieństwie do barszczu białego, gotowanego na bazie zakwasu z mąki pszennej). Żurek z jajkiem na twardo i chipsami z kiełbasy to ciekawy pomysł na wielkanocną zupę. Chrupiące, pikantne chipsy sprawią, że każdy go polubi - nawet najmłodsi. Sprawdź przepis Winiary!
Przygotowanie
36 min
Krok 1
1 min
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.
Krok 2
2 min
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż plastry kiełbasy i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
Krok 3
15 min
Piecz 10-15 minut, aż plastry będą chrupiące.
Krok 4
10 min
Ugotuj jajka na twardo.
Krok 5
7 min
Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 6
1 min
Jajka włóż do miseczek, zalej gorącą zupą i posyp pokruszoną kiełbasą.
Krok 1
z
6
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. C.
Krok 2
z
6
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż plastry kiełbasy i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
Krok 3
z
6
Piecz 10-15 minut, aż plastry będą chrupiące.
Krok 4
z
6
Ugotuj jajka na twardo.
Krok 5
z
6
Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 6
z
6
Jajka włóż do miseczek, zalej gorącą zupą i posyp pokruszoną kiełbasą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0