
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
2 minKrok 3
2 minKrok 4
5 minKrok 5
20 minKrok 6
5 minKrok 7
2 min
Krok 1 z 7
Marchewki i pietruszki przekrój wzdłuż̇ na ćwiartki.

Krok 2 z 7
Posyp je solą, pieprzem i ewentualnie ziołami, jakie lubisz.

Krok 3 z 7
Wymieszaj z oliwą i miodem w naczyniu żaroodpornym.

Krok 4 z 7
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.

Krok 5 z 7
Piecz warzywa przez ok. 20 minut – w tym czasie raz przemieszaj, po ok. 10 min.

Krok 6 z 7
Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 7 z 7
Podawaj zupę z upieczonymi warzywami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0