Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

1
41min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Marchewka
4 
Pietruszka
4  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1  łyżeczka
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.2 g
Węglowodany
23.28 g
Tłuszcze
14.42 g
Wartość energetyczna
260.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
5 min
Marchewki i pietruszki przekrój wzdłuż̇ na ćwiartki.
Krok 2
2 min
Posyp je solą, pieprzem i ewentualnie ziołami, jakie lubisz.
Krok 3
2 min
Wymieszaj z oliwą i miodem w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
5 min
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
Krok 5
20 min
Piecz warzywa przez ok. 20 minut – w tym czasie raz przemieszaj, po ok. 10 min.
Krok 6
5 min
Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 7
2 min
Podawaj zupę z upieczonymi warzywami.
Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 1 z 7

Marchewki i pietruszki przekrój wzdłuż̇ na ćwiartki.

Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 2 z 7

Posyp je solą, pieprzem i ewentualnie ziołami, jakie lubisz.

Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 3 z 7

Wymieszaj z oliwą i miodem w naczyniu żaroodpornym.

Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 4 z 7

Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.

Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 5 z 7

Piecz warzywa przez ok. 20 minut – w tym czasie raz przemieszaj, po ok. 10 min.

Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 6 z 7

Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką

Krok 7 z 7

Podawaj zupę z upieczonymi warzywami.

Zimno, deszczowo i wietrznie? Oto coś, co po powrocie do domu na pewno Cię rozgrzeje. Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką to lżejsza i ciekawa odmiana klasycznego śląskiego żuru z jajkiem i białą kiełbasą. Pieczone z miodem i oliwą warzywa korzeniowe pełnią tutaj rolę sycącej "wkładki", a Żurek WINIARY gotuje się właściwie sam. Do zupy, na drugie danie, możesz przygotować kluski śląskie z sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika