Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką
41min
Łatwy
1
opakowanie
4
Marchewka
4
Pietruszka
4
łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1
łyżeczka
Miód
.
Wartości odżywcze
Białko
3.2 g
Węglowodany
23.28 g
Tłuszcze
14.42 g
Wartość energetyczna
260.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
41 min
Krok 1
5 min
Marchewki i pietruszki przekrój wzdłuż̇ na ćwiartki.
Krok 2
2 min
Posyp je solą, pieprzem i ewentualnie ziołami, jakie lubisz.
Krok 3
2 min
Wymieszaj z oliwą i miodem w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
5 min
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
Krok 5
20 min
Piecz warzywa przez ok. 20 minut – w tym czasie raz przemieszaj, po ok. 10 min.
Krok 6
5 min
Żurek WINIARY Nasza Specjalność przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 7
2 min
Podawaj zupę z upieczonymi warzywami.
Zimno, deszczowo i wietrznie? Oto coś, co po powrocie do domu na pewno Cię rozgrzeje. Żurek WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką to lżejsza i ciekawa odmiana klasycznego śląskiego żuru z jajkiem i białą kiełbasą. Pieczone z miodem i oliwą warzywa korzeniowe pełnią tutaj rolę sycącej "wkładki", a Żurek WINIARY gotuje się właściwie sam. Do zupy, na drugie danie, możesz przygotować kluski śląskie z sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY. Mniam!
Komentarze 0