
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł





Zupa ze świeżych ogórków z balsamicznym sosem miodowo-cytrynowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
8 minKrok 4
10 minKrok 5
6 minKrok 6
3 min
Krok 1 z 6
Przygotuj sos – do naczynia wlej oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, miód i sok z cytryny. Wymieszaj, aż powstania gładka emulsja. Odstaw. Jeden ogórek pokrój w drobną kostkę i odłóż do dekoracji zupy.

Krok 2 z 6
Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Ogórki dokładnie umyj i pokrój w kostkę – można obrać je ze skórki, ale jeśli ją zostawimy to zupa będzie miała ładniejszy kolor.

Krok 3 z 6
W garnku o grubszym dnie rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek. Całość podsmaż przez około 5 minut. Teraz dodaj ogórki.

Krok 4 z 6
Składniki zalej bulionem. Zmniejsz ogień i gotuj na średnim ogniu przez ok. 10 minut.

Krok 5 z 6
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksuj na gładki krem.

Krok 6 z 6
Zupę podawaj z pokrojonym ogórkiem i sosem miodowo-cytrynowym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0