Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY ze śmietanką̨ bazyliową i grzankami

0
15min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  g
Śmietana 18% lub jogurt grecki
0.5  pęczek
Bazylia
2  plastrów
Chleb

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.72 g
Węglowodany
7.63 g
Tłuszcze
10.12 g
Wartość energetyczna
130.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
2 min
Bazylię drobno posiekaj.
Krok 2
2 min
Wymieszaj ze śmietaną̨ (lub jogurtem greckim).
Krok 3
4 min
Pieczywo pokrój w kostkę i zrumień́ na suchej patelni.
Krok 4
5 min
Zupę z czerwonymi warzywami WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
2 min
Gorącą̨ podawaj z łyżką̨ śmietanki bazyliowej i posypaną grzankami.
Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY ze śmietanką̨ bazyliową i grzankami

Krok 1 z 5

Bazylię drobno posiekaj.

Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY ze śmietanką̨ bazyliową i grzankami

Krok 2 z 5

Wymieszaj ze śmietaną̨ (lub jogurtem greckim).

Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY ze śmietanką̨ bazyliową i grzankami

Krok 3 z 5

Pieczywo pokrój w kostkę i zrumień́ na suchej patelni.

Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY ze śmietanką̨ bazyliową i grzankami

Krok 4 z 5

Zupę z czerwonymi warzywami WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY ze śmietanką̨ bazyliową i grzankami

Krok 5 z 5

Gorącą̨ podawaj z łyżką̨ śmietanki bazyliowej i posypaną grzankami.

Czy może być coś, co zasmakuje dzieciom bardziej niż zupa pomidorowa? Tak! Tym smakowitym daniem jest zupa z czerwonymi warzywami WINIARY ze śmietanką bazyliową i chrupiącymi grzankami. Zupa jest bogata w warzywa - połowę ich składu stanowią właśnie suszone warzywa: pomidory, ziemniak, czerwona papryka, batat, dynia, cebula i czosnek. Śmietanka bazyliowa świetnie odnajdzie się w ich towarzystwie. Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY ze śmietanką bazyliową to ciekawa odmiana od tradycyjnej pomidorowej - zasmakuje ona zarówno najmłodszym, jak i tym całkiem "dużym dzieciom". Możesz potraktować ją jako bazę do dalszych dodatków i podsmażyć do niej np. kawałki kiełbaski chorizo. W ten sposób wzbogacisz zupę o niezbędne kalorie i sprawisz, że będzie bardziej treściwa. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika