Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY z mozzarellą i pestkami słonecznika

0
15min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Mini mozzarella
4  łyżek
Pestki słonecznika
trochę
Świeże oregano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.58 g
Węglowodany
10.88 g
Tłuszcze
19.87 g
Wartość energetyczna
299.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Pestki słonecznika upraż̇ na suchej patelni.
Krok 2
5 min
Zupę z czerwonymi warzywami WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
5 min
Do miseczek rozłóż̇ kulki mozzarelli, wlej gorącą̨ zupę̨ i posyp uprażonymi pestkami słonecznika oraz listkami oregano.
Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY z mozzarellą i pestkami słonecznika

Krok 1 z 3

Pestki słonecznika upraż̇ na suchej patelni.

Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY z mozzarellą i pestkami słonecznika

Krok 2 z 3

Zupę z czerwonymi warzywami WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Zupa z czerwonymi warzywami WINIARY z mozzarellą i pestkami słonecznika

Krok 3 z 3

Do miseczek rozłóż̇ kulki mozzarelli, wlej gorącą̨ zupę̨ i posyp uprażonymi pestkami słonecznika oraz listkami oregano.

Pomidory i mozzarella - czy może istnieć lepsze połączenie w kuchni? Tak - do tego duetu dodać możesz jeszcze inne warzywa: paprykę, ziemniaki, bataty, dynię oraz cebulę, obecne w Zupie z czerwonymi warzywami WINIARY. Na pierwsze danie podaj Zupę z czerwonymi warzywami WINIARY z mozzarellą i pestkami słonecznika. Pestki słonecznika możesz zastąpić pestkami dyni lub mieszanką różnych pestek, które będą przyjemnie chrupać, a przy okazji dostarczą zdrowych tłuszczów. Taką aromatyczną, apetycznie wyglądającą zupę ze smakiem zjedzą również dzieci - najbardziej wymagający smakosze. :-)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika