Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z cukinii i brokułów z dodatkiem batatów

0
29min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Mała cukinia
1  opakowanie
Zupa brokułowa Jak u Mamy WINIARY
1 
Cebula
2  ząbków
200  g
Brokuł (kilka różyczek)
2 
Średniej wielkości bataty
15  dag
Parmezan w płatkach
trochę
Olej do podsmażenia

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
17.26 g
Węglowodany
23.46 g
Tłuszcze
12.63 g
Wartość energetyczna
271.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
20 min
Cukinię i bataty obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw (ok. 20 minut).
Krok 2
5 min
W tym czasie cebulę kroimy w kostkę, podduszamy na oleju, chwilę przed końcem dodajemy przyciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy do garnka z batatami.
Krok 3
3 min
Zawartość opakowania z Zupą brokułową Jak u Mamy Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody, dodajemy do garnka z zupą, zagotowujemy i gotujemy chwilę
Krok 4
1 min
Zupę miksujemy na gładki krem, podajemy z blanszowanymi różyczkami brokuła i parmezanem w płatkach.
Zupa z cukinii i brokułów z dodatkiem batatów

Krok 1 z 4

Cukinię i bataty obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw (ok. 20 minut).

Zupa z cukinii i brokułów z dodatkiem batatów

Krok 2 z 4

W tym czasie cebulę kroimy w kostkę, podduszamy na oleju, chwilę przed końcem dodajemy przyciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy do garnka z batatami.

Zupa z cukinii i brokułów z dodatkiem batatów

Krok 3 z 4

Zawartość opakowania z Zupą brokułową Jak u Mamy Winiary rozprowadzamy w 0,5 l wody, dodajemy do garnka z zupą, zagotowujemy i gotujemy chwilę

Zupa z cukinii i brokułów z dodatkiem batatów

Krok 4 z 4

Zupę miksujemy na gładki krem, podajemy z blanszowanymi różyczkami brokuła i parmezanem w płatkach.

Zimowa zupa jarzynowa powinna być sycąca i dobrze doprawiona rozgrzewającymi przyprawami. Można ją przygotować na wiele sposobów, za każdym razem sięgając po nieco inny zestaw warzyw, a także wykorzystując jako bazę do przygotowania zupy gotowe produkty Winiary. Dziś jako bazę wykorzystałam Zupę Brokułową Jak u Mamy Winiary.

Zupę jarzynową można zblendować lub pozostawić w niej apetyczne kawałki. Wszystko zależy od Waszych preferencji. Ja wybrałam krem, a jako dodatek wykorzystałam kilka różyczek świeżego kalafiora oraz parmezan w płatkach. Nie rezygnujcie z takich dodatków, nawet jeśli nie zamierzacie miksować zupy na krem.

Z podanej ilości składników przygotujecie 2 porcje zupy.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika