Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami
38min
Łatwy
2
Ziemniaki
trochę
Pietruszka
1
Por (biała część)
1
Cebula
1
opakowanie
1
puszka
Mała puszka białej fasoli
2
łyżek
Masło klarowane
0.25
szklanka
Śmietanka
trochę
Dowolne kiełki
.
Wartości odżywcze
Białko
8.77 g
Węglowodany
28.99 g
Tłuszcze
9.13 g
Wartość energetyczna
228.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
8 min
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż, dokładnie płuczemy, kroimy w półtalarki. Tak przygotowane warzywa szklimy na maśle klarowanym.
Krok 2
5 min
Ziemniaki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.
Krok 3
10 min
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, gotujemy 10 minut.
Krok 4
7 min
Zawartość torebki z zupą fasolową rozprowadzamy w 0,2l zimnej wody, dodajemy do warzyw, gotujemy 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
2 min
W razie konieczności doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 6
3 min
Zupę miksujemy na gładki krem.
Krok 7
3 min
Zupę podajemy z fasolką z puszki (można dodać fasolkę przed zmiksowaniem zupy na krem), kiełkami i kleksem śmietany.
Zupa z białej fasoli nie musi być czasochłonna! Możecie ją przygotować w kilkanaście minut i bez wielogodzinnego moczenia suchej fasoli. Wystarczy sięgnąć po fasolkę z puszki, a jako bazę do przygotowania fasolówki wykorzystać Zupę Fasolową Nasza Specjalność Winiary, w której znajduje się nie tylko fasola, ale również idealnie do niej dobrane zioła i przyprawy.
Zupa z białej fasoli podana w postaci kremu pysznie smakuje z chrupiącym dodatkiem. Nie zawsze jednak muszą to być grzanki. Tym razem do zupy dodałam kiełki, a dokładnie mieszankę, w której znalazły się między innymi chrupiące kiełki soczewicy.
Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy. Smacznego :)
Zupa z białej fasoli podana w postaci kremu pysznie smakuje z chrupiącym dodatkiem. Nie zawsze jednak muszą to być grzanki. Tym razem do zupy dodałam kiełki, a dokładnie mieszankę, w której znalazły się między innymi chrupiące kiełki soczewicy.
Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy. Smacznego :)
Komentarze 0