Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami

0
38min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Ziemniaki
trochę
Pietruszka
1 
Por (biała część)
1 
Cebula
1  puszka
Mała puszka białej fasoli
2  łyżek
Masło klarowane
0.25  szklanka
Śmietanka
trochę
Dowolne kiełki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.77 g
Węglowodany
28.99 g
Tłuszcze
9.13 g
Wartość energetyczna
228.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
8 min
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż, dokładnie płuczemy, kroimy w półtalarki. Tak przygotowane warzywa szklimy na maśle klarowanym.
Krok 2
5 min
Ziemniaki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.
Krok 3
10 min
Podlewamy warzywa 0,5 l wody, gotujemy 10 minut.
Krok 4
7 min
Zawartość torebki z zupą fasolową rozprowadzamy w 0,2l zimnej wody, dodajemy do warzyw, gotujemy 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5
2 min
W razie konieczności doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 6
3 min
Zupę miksujemy na gładki krem.
Krok 7
3 min
Zupę podajemy z fasolką z puszki (można dodać fasolkę przed zmiksowaniem zupy na krem), kiełkami i kleksem śmietany.
Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami

Krok 1 z 7

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż, dokładnie płuczemy, kroimy w półtalarki. Tak przygotowane warzywa szklimy na maśle klarowanym.

Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami

Krok 2 z 7

Ziemniaki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.

Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami

Krok 3 z 7

Podlewamy warzywa 0,5 l wody, gotujemy 10 minut.

Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami

Krok 4 z 7

Zawartość torebki z zupą fasolową rozprowadzamy w 0,2l zimnej wody, dodajemy do warzyw, gotujemy 7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami

Krok 5 z 7

W razie konieczności doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem.

Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami

Krok 6 z 7

Zupę miksujemy na gładki krem.

Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami

Krok 7 z 7

Zupę podajemy z fasolką z puszki (można dodać fasolkę przed zmiksowaniem zupy na krem), kiełkami i kleksem śmietany.

Zupa z białej fasoli nie musi być czasochłonna! Możecie ją przygotować w kilkanaście minut i bez wielogodzinnego moczenia suchej fasoli. Wystarczy sięgnąć po fasolkę z puszki, a jako bazę do przygotowania fasolówki wykorzystać Zupę Fasolową Nasza Specjalność Winiary, w której znajduje się nie tylko fasola, ale również idealnie do niej dobrane zioła i przyprawy.

Zupa z białej fasoli podana w postaci kremu pysznie smakuje z chrupiącym dodatkiem. Nie zawsze jednak muszą to być grzanki. Tym razem do zupy dodałam kiełki, a dokładnie mieszankę, w której znalazły się między innymi chrupiące kiełki soczewicy.

Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy. Smacznego :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika