Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
1 godz
Łatwy
1
Duży bakłażan
1
Cukinia
4
Ziemniaki
2
Marchewka
1
Papryka czerwona
2
opakowań
50
g
Orzechy włoskie
5
łyżek
Olej
1
łyżeczka
Kurkuma
1
łyżeczka
Słodka papryka
1
szczypta
Sól
1
szczypta
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
5.27 g
Węglowodany
13.74 g
Tłuszcze
18.57 g
Wartość energetyczna
267.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
4 min
Bakłażana umyć, pokroić w kostkę, zasypać odrobiną soli, przykryć talerzem i odstawić, aby warzywo puściło nieco wody.
Krok 2
3 min
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Krok 3
3 min
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki.
Krok 4
3 min
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 5
10 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę i paprykę oraz kurkumę i słodką paprykę. Całość krótko podsmażyć.
Krok 6
5 min
Do osobnego naczynia wlać ok. 1,5 litra wody, rozmieszać w niej 2 opakowania Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Po rozmieszaniu, dolać do podsmażonych warzyw.
Krok 7
20 min
Zupę gotować na małym ogniu, po ok. 10 minutach odsączyć bakłażana i dorzucić do garnka.
Krok 8
4 min
Za pomocą obieraczki przygotować długie cukiniowe parpadelle.
Krok 9
3 min
Orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
Krok 10
3 min
Kiedy warzywa zmiękną, dodać cukiniowe parpadelle oraz orzechy.
Krok 11
2 min
Na zakończenie zupę doprawić obficie solą i pieprzem.
Dziś w garnku wylądowało sporo różnych warzyw – zrobiło się kolorowo! Zupę z poniższego przepisu przygotujecie stosunkowo szybko z dodatkiem Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność Winiary. Dzięki niej zaoszczędzicie minimum godzinę, którą trzeba by było poświęcić na gotowanie bulionu. Cukiniowe parpadelle stanowiło będzie zdrową alternatywę dla zwykłego makaronu.
Z podanych składników przygotujesz ok. 6 porcji zupy.
Z podanych składników przygotujesz ok. 6 porcji zupy.
Komentarze 0