Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

0
1 godz
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Duży bakłażan
1 
Cukinia
4 
Ziemniaki
2 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
50  g
Orzechy włoskie
5  łyżek
Olej
1  łyżeczka
Kurkuma
1  łyżeczka
Słodka papryka
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.27 g
Węglowodany
13.74 g
Tłuszcze
18.57 g
Wartość energetyczna
267.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
4 min
Bakłażana umyć, pokroić w kostkę, zasypać odrobiną soli, przykryć talerzem i odstawić, aby warzywo puściło nieco wody.
Krok 2
3 min
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Krok 3
3 min
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki.
Krok 4
3 min
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 5
10 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę i paprykę oraz kurkumę i słodką paprykę. Całość krótko podsmażyć.
Krok 6
5 min
Do osobnego naczynia wlać ok. 1,5 litra wody, rozmieszać w niej 2 opakowania Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Po rozmieszaniu, dolać do podsmażonych warzyw.
Krok 7
20 min
Zupę gotować na małym ogniu, po ok. 10 minutach odsączyć bakłażana i dorzucić do garnka.
Krok 8
4 min
Za pomocą obieraczki przygotować długie cukiniowe parpadelle.
Krok 9
3 min
Orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
Krok 10
3 min
Kiedy warzywa zmiękną, dodać cukiniowe parpadelle oraz orzechy.
Krok 11
2 min
Na zakończenie zupę doprawić obficie solą i pieprzem.
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 1 z 11

Bakłażana umyć, pokroić w kostkę, zasypać odrobiną soli, przykryć talerzem i odstawić, aby warzywo puściło nieco wody.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 2 z 11

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 3 z 11

Marchewkę obrać, pokroić w plasterki.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 4 z 11

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 5 z 11

Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę i paprykę oraz kurkumę i słodką paprykę. Całość krótko podsmażyć.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 6 z 11

Do osobnego naczynia wlać ok. 1,5 litra wody, rozmieszać w niej 2 opakowania Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Po rozmieszaniu, dolać do podsmażonych warzyw.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 7 z 11

Zupę gotować na małym ogniu, po ok. 10 minutach odsączyć bakłażana i dorzucić do garnka.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 8 z 11

Za pomocą obieraczki przygotować długie cukiniowe parpadelle.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 9 z 11

Orzechy posiekać na mniejsze kawałki.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 10 z 11

Kiedy warzywa zmiękną, dodać cukiniowe parpadelle oraz orzechy.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 11 z 11

Na zakończenie zupę doprawić obficie solą i pieprzem.

Dziś w garnku wylądowało sporo różnych warzyw – zrobiło się kolorowo! Zupę z poniższego przepisu przygotujecie stosunkowo szybko z dodatkiem Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność Winiary. Dzięki niej zaoszczędzicie minimum godzinę, którą trzeba by było poświęcić na gotowanie bulionu. Cukiniowe parpadelle stanowiło będzie zdrową alternatywę dla zwykłego makaronu.

Z podanych składników przygotujesz ok. 6 porcji zupy.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika