
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
_944_531.jpg)




Zupa wietnamska z wołowiną i makaronem ryżowym

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Zupa wietnamska powinna być bardzo pikantna, jednak od Waszych preferencji zależy, jak dużo papryczki chili do niej dodacie.
Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy. Smacznego :)
Przygotowanie
Krok 1
6 minKrok 2
4 minKrok 3
5 minKrok 4
1 minKrok 5
2 minKrok 6
3 minKrok 7
5 minKrok 8
10 min_744_419.jpg)
Krok 1 z 8
Cebulkę dymkę kroimy w piórka, por w ćwierćtalarki. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w plasterki. Papryczkę chili kroimy w krążki, kilka krążków odkładamy do dekoracji zupy, resztę drobno siekamy.
_744_419.jpg)
Krok 2 z 8
Na niewielkiej ilości oleju szklimy cebulkę z dodatkiem startego na tarce imbiru. Pod koniec dodajemy do cebulki cukier i pokrojony w plasterki czosnek i jeszcze chwilę dusimy.
_744_419.jpg)
Krok 3 z 8
Dodajemy do cebulki por, podlewamy 0,5 l wody, zagotowujemy.
_744_419.jpg)
Krok 4 z 8
Dodajemy łyżkę sosu rybnego.
_744_419.jpg)
Krok 5 z 8
Łodygę trawy cytrynowej lekko miażdżymy, dodajemy do garnka z zupą.
_744_419.jpg)
Krok 6 z 8
Wołowinę kroimy w cienkie plasterki, dodajemy do garnka.
_744_419.jpg)
Krok 7 z 8
Zawartość opakowania z zupą ogonową rozprowadzamy w 0,2 l wody, dodajemy do gotującej się zupy, gotujemy jeszcze 5 minut, często mieszając.
_744_419.jpg)
Krok 8 z 8
Zupę podajemy z przygotowanym według przepisu na opakowaniu makaronem ryżowym i posiekanym szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0