Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

0
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150  g
Fasolka szparagowa
4 
Ziemniaki
0.5  główka
Młoda kapusta
1 
Marchewka
trochę
Strączki zielonego groszku (garść)
1  l
Woda
0.25  szklanka
Śmietanka słodka
2 
Liść laurowy
5 
Ziarenka ziela angielskiego
trochę
Sok z cytryny do smaku
trochę
Sól i pieprz (opcjonalnie)
trochę
Świeże zioła do dekoracji zupy na talerzach

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.67 g
Węglowodany
46.81 g
Tłuszcze
2.93 g
Wartość energetyczna
217.14 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
4 min
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Krok 2
3 min
Kapustę szatkujemy.
Krok 3
10 min
Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 4
10 min
Zalewamy zupę 0,7 l wody, zagotowujemy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.
Krok 5
10 min
Zawartość opakowania z Zupą z zielonymi warzywami Winiary rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy 10 minut.
Krok 6
5 min
Łuskamy zielony groszek.
Krok 7
1 min
Groszek dodajemy do go zupy pod koniec gotowania, aby pozostał chrupiący. Jeśli chcemy, aby był ugotowany, dorzucamy do go zupy bezpośrednio po dodaniu zupy z zielonymi warzywami.
Krok 8
2 min
Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanką. Dla przełamania smaku dodajemy nieco soku z cytryny.
Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 1 z 8

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 2 z 8

Kapustę szatkujemy.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 3 z 8

Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 4 z 8

Zalewamy zupę 0,7 l wody, zagotowujemy, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 5 z 8

Zawartość opakowania z Zupą z zielonymi warzywami Winiary rozprowadzamy w 0,3 l wody, dodajemy do garnka z zupą. Gotujemy 10 minut.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 6 z 8

Łuskamy zielony groszek.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 7 z 8

Groszek dodajemy do go zupy pod koniec gotowania, aby pozostał chrupiący. Jeśli chcemy, aby był ugotowany, dorzucamy do go zupy bezpośrednio po dodaniu zupy z zielonymi warzywami.

Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową

Krok 8 z 8

Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Zabielamy śmietanką. Dla przełamania smaku dodajemy nieco soku z cytryny.

Zupa wielowarzywna to pyszna porcja rozmaitych warzyw. Za każdym razem może smakować inaczej, jeśli nie będziecie sztywno trzymać się przepisu, a potraktujecie go jako kulinarną inspirację. Zupa wielowarzywna z kapustą i fasolką szparagową doskonale wpisuje się w ideę zero waste. Może do niej trafić niemalże każde warzywo, kupione jakiś czas temu, zupełnie niewidczone wśród innych produktów w lodówce i najzwyczajniej w świecie zapomniane. Jako bazę dla swojej własnej zupy wielowarzywnej z kapustą i fasolką szparagową "zero waste" wykorzystajcie Zupę z zielonymi warzywami Winiary, pełną suszonych warzyw i aromatów idealnie dobranych do nich przypraw.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha