Zupa tajska z łososiem
29min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Węglowodany
3.84 g
Wartość energetyczna
97.08 kcal
Białko
13.56 g
Tłuszcze
2.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
29 min
Krok 1
5 min
Łososia pokrój w kostkę, skrop sokiem z limonki.
Krok 2
7 min
Cukinię i marchewkę oczyść, a następnie pokrój w cienkie paski.
Krok 3
1 min
Wlej do garnka 1l wody. Wrzuć pokrojone warzywa oraz wsyp zawartość opakowania.
Krok 4
10 min
Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 5
3 min
Dodaj łososia i gotuj razem 2-3 minuty.
Krok 6
3 min
Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.
Przepis na zupę tajską z łososiem, sokiem z limonki, małą cukinią i marchewką oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem – w taki sposób proponujemy wkroczyć do świata orientalnych smaków wschodniej kuchni.
Odpowiednio przygotowane warzywa gotujemy z Zupą Tajską Kuchnia Świata WINIARY na małym ogniu – aż do miękkości wszystkich składników, po czym dodajemy do niej delikatnego, świeżego łososia. Podajemy w bulionówkach i obserwujemy rozanielone oblicza zgromadzonych przy stole gości ;)
Komentarze 0