Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na zupę tajską z łososiem, sokiem z limonki, małą cukinią i marchewką oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem – w taki sposób proponujemy wkroczyć do świata orientalnych smaków wschodniej kuchni.
Odpowiednio przygotowane warzywa gotujemy z Zupą Tajską Kuchnia Świata WINIARY na małym ogniu – aż do miękkości wszystkich składników, po czym dodajemy do niej delikatnego, świeżego łososia. Podajemy w bulionówkach i obserwujemy rozanielone oblicza zgromadzonych przy stole gości ;)
Przygotowanie
29 min
Krok 1
5 min
Łososia pokrój w kostkę, skrop sokiem z limonki.
Krok 2
7 min
Cukinię i marchewkę oczyść, a następnie pokrój w cienkie paski.
Krok 3
1 min
Wlej do garnka 1l wody. Wrzuć pokrojone warzywa oraz wsyp zawartość opakowania.
Krok 4
10 min
Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 5
3 min
Dodaj łososia i gotuj razem 2-3 minuty.
Krok 6
3 min
Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.
Krok 1
z
6
Łososia pokrój w kostkę, skrop sokiem z limonki.
Krok 2
z
6
Cukinię i marchewkę oczyść, a następnie pokrój w cienkie paski.
Krok 3
z
6
Wlej do garnka 1l wody. Wrzuć pokrojone warzywa oraz wsyp zawartość opakowania.
Krok 4
z
6
Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 5
z
6
Dodaj łososia i gotuj razem 2-3 minuty.
Krok 6
z
6
Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0