Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa tajska z łososiem

0
29 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Filet z łososia
1 łyżka
Sok z limonki
150 g
Cukinia
100 g
Marchewka
2 łyżek
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.84 g
Wartość energetyczna
97.08 kcal
Białko
13.56 g
Tłuszcze
2.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
5 min
Łososia pokrój w kostkę, skrop sokiem z limonki.
Krok 2
7 min
Cukinię i marchewkę oczyść, a następnie pokrój w cienkie paski.
Krok 3
1 min
Wlej do garnka 1l wody. Wrzuć pokrojone warzywa oraz wsyp zawartość opakowania.
Krok 4
10 min
Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 5
3 min
Dodaj łososia i gotuj razem 2-3 minuty.
Krok 6
3 min
Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.
Zupa tajska z łososiem

Krok 1 z 6

Łososia pokrój w kostkę, skrop sokiem z limonki.

Zupa tajska z łososiem

Krok 2 z 6

Cukinię i marchewkę oczyść, a następnie pokrój w cienkie paski.

Zupa tajska z łososiem

Krok 3 z 6

Wlej do garnka 1l wody. Wrzuć pokrojone warzywa oraz wsyp zawartość opakowania.

Zupa tajska z łososiem

Krok 4 z 6

Gotuj mieszając od czasu do czasu przez 10 minut na małym ogniu.

Zupa tajska z łososiem

Krok 5 z 6

Dodaj łososia i gotuj razem 2-3 minuty.

Zupa tajska z łososiem

Krok 6 z 6

Dodaj szczypiorek i rozlej do bulionówek.

Przepis na zupę tajską z łososiem, sokiem z limonki, małą cukinią i marchewką oraz pokrojonym drobno szczypiorkiem – w taki sposób proponujemy wkroczyć do świata orientalnych smaków wschodniej kuchni. Odpowiednio przygotowane warzywa gotujemy z Zupą Tajską Kuchnia Świata WINIARY na małym ogniu – aż do miękkości wszystkich składników, po czym dodajemy do niej delikatnego, świeżego łososia. Podajemy w bulionówkach i obserwujemy rozanielone oblicza zgromadzonych przy stole gości ;)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika