Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 słoik
Szczaw
30 porcji
Żeberka wędzone
1 
Pietruszka
1 
Marchewka
4 
Ziele angielskie mielone
2 
Liść laurowy
1 gałązka
Lubczyk
2 
Ziemniaki
2 szczypt
Pieprz kolorowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
5 min
Żeberka wędzone zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy na średnim ogniu.
Krok 2
5 min
Następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę. Warzywa dzielimy po połowie i jedną połowę wrzucamy w całości, drugą kroimy do zupy.
Krok 3
5 min
Dosypujemy przyprawy ziołowe: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk oraz pieprz kolorowy. Po zagotowaniu wrzucamy pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wtedy dodajemy szczaw solony.
Krok 4
5 min
Mieszamy. Gotujemy około 7 minut i gotowe. Zupę podajemy zabieloną z połówkami jajek ugotowanymi na twardo. Smacznego.
Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

Krok 1 z 4

Żeberka wędzone zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy na średnim ogniu.

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

Krok 2 z 4

Następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę. Warzywa dzielimy po połowie i jedną połowę wrzucamy w całości, drugą kroimy do zupy.

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

Krok 3 z 4

Dosypujemy przyprawy ziołowe: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk oraz pieprz kolorowy. Po zagotowaniu wrzucamy pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wtedy dodajemy szczaw solony.

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach

Krok 4 z 4

Mieszamy. Gotujemy około 7 minut i gotowe. Zupę podajemy zabieloną z połówkami jajek ugotowanymi na twardo. Smacznego.

Jak odpowiednio powitać wiosnę na swoim talerzu? Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych żeberkach to idealna propozycja na niejeden obiad. Aromat dania skupia się przede wszystkim na soczystych żeberkach i świeżym szczawiu. Danie najlepiej podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika