Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Baza zupy ze złocistego Bulionu warzywnego WINIARY to doskonała podstawa do stworzenia pysznej zupy. Wraz ze świeżymi warzywami, znakomitym dorszem i odrobiną dobrego białego wina stworzy prawdziwie magiczną potrawę, która przyciągnie swoim niesamowitym zapachem i zapewni gotującemu aplauz. Idealna zupa rybna na wigilijną wieczerzę!
Przygotowanie
126 min
Krok 1
5 min
Cebule opal nad gazem.
Krok 2
100 min
Przygotuj wywar z połowy warzyw rosołowych, liści laurowych, ziela angielskiego, głów ryb pozbawionych oczu i skrzeli oraz Bulionu warzywnego WINIARY. Gotuj na małym ogniu przez 90 minut.
Krok 3
5 min
Ugotowany wywar przecedź przez gazę. Powinno Ci zostać około 2 litrów.
Krok 4
11 min
Pozostałą część warzyw pokrój w cienkie paseczki, wrzuć do przecedzonego wywaru, gotuj 5 minut.
Krok 5
2 min
Następnie dopraw do smaku, dodaj wino i ponownie zagotuj.
Krok 6
2 min
Dorsza pokrój w kostki i dodaj odpowiednią ilość do gotującej się zupy na około 2-3 minuty przed podaniem.
Krok 7
1 min
Podawaj w bulionówkach ze świeżo siekanym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.
Krok 1
z
7
Cebule opal nad gazem.
Krok 2
z
7
Przygotuj wywar z połowy warzyw rosołowych, liści laurowych, ziela angielskiego, głów ryb pozbawionych oczu i skrzeli oraz Bulionu warzywnego WINIARY. Gotuj na małym ogniu przez 90 minut.
Krok 3
z
7
Ugotowany wywar przecedź przez gazę. Powinno Ci zostać około 2 litrów.
Krok 4
z
7
Pozostałą część warzyw pokrój w cienkie paseczki, wrzuć do przecedzonego wywaru, gotuj 5 minut.
Krok 5
z
7
Następnie dopraw do smaku, dodaj wino i ponownie zagotuj.
Krok 6
z
7
Dorsza pokrój w kostki i dodaj odpowiednią ilość do gotującej się zupy na około 2-3 minuty przed podaniem.
Krok 7
z
7
Podawaj w bulionówkach ze świeżo siekanym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0