Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 pakietów
Zupa pieczarkowa Jak u Mamy WINIARY
1 l
Woda
500 g
Mięso drobiowe mielone
1 pęczek
Koperek
1 łyżka
Bułka tarta
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Śmietana kwaśna
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
23.78 g
Węglowodany
6.73 g
Tłuszcze
11.44 g
Wartość energetyczna
224.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Zupę pieczarkową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 2
20 min
Mięso mielone wymieszaj z utartym ząbkiem czosnku, posiekanym koperkiem i bułką tartą oraz dopraw solą i pieprzem. Odstaw masę na 15 minut. Następnie zwilżonymi wodą dłońmi formuj niewielkie pulpeciki – nie większe niż orzech włoski.
Krok 3
25 min
Pulpeciki wrzucaj pojedynczo do gotującej się zupy. Całość gotuj przez 5-10 minut, aż pulpeciki będą w całości ugotowane. Pod koniec gotowania zabiel zupę kwaśną śmietaną.
Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem

Krok 1 z 3

Zupę pieczarkową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.

Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem

Krok 2 z 3

Mięso mielone wymieszaj z utartym ząbkiem czosnku, posiekanym koperkiem i bułką tartą oraz dopraw solą i pieprzem. Odstaw masę na 15 minut. Następnie zwilżonymi wodą dłońmi formuj niewielkie pulpeciki – nie większe niż orzech włoski.

Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem

Krok 3 z 3

Pulpeciki wrzucaj pojedynczo do gotującej się zupy. Całość gotuj przez 5-10 minut, aż pulpeciki będą w całości ugotowane. Pod koniec gotowania zabiel zupę kwaśną śmietaną.

Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem to pomysł na pyszny posiłek, który śmiało może posłużyć za sycący, jednodaniowy obiad. Do gotującej się Zupy pieczarkowej Jak u Mamy WINIARY dodaj niewielkie pulpeciki zrobione z drobiowego mięsa mielonego. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną, grzankami lub kromką chrupiącego chleba. Całość posyp świeżo siekanym koperkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika