Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka
44min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna
130.96 kcal
Węglowodany
10.98 g
Białko
10.24 g
Tłuszcze
5.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
44 min
Krok 1
10 min
Przygotować wywar z porcji indyka bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać Krajankę warzywną WINIARY i chwilę gotować.
Krok 2
10 min
Szalotkę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a ziemniaki w kosteczkę.
Krok 3
8 min
Na patelni roztopić masło klarowane i zeszklić cebulkę.
Krok 4
3 min
Do garnka dodać kolejno pokrojone ziemniaki, pieczarki i szalotkę.
Krok 5
10 min
Zupę gotować jeszcze 10 min, aby składniki się połączyły, a ziemniaki były miękkie.
Krok 6
3 min
Podawać z posiekaną natką pietruszki i bagietką.
Zupa pieczarkowa z Krajanką warzywną WINIARY, przygotowywana na bazie wywaru z indyka, podawana z podsmażaną cebulką i pokrojonymi w kosteczkę ziemniakami – sycąca zupa na każdą okazję! Pieczarkową podawaj z chrupiącymi bagietkami lub bułeczkami, bo zagryzana wypiekiem zupa jest zawsze bardziej sycąca!
Komentarze 0