Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Skrzydło indyka
1 
Szyja indyka
300 g
Pieczarki
2 
Ziemniaki
1 
Cebula szalotka
1 łyżka
Masło klarowane
0.5 pęczek
Natka pietruszki
1 
Bagietka francuska

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
130.96 kcal
Węglowodany
10.98 g
Białko
10.24 g
Tłuszcze
5.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
10 min
Przygotować wywar z porcji indyka bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać Krajankę warzywną WINIARY i chwilę gotować.
Krok 2
10 min
Szalotkę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a ziemniaki w kosteczkę.
Krok 3
8 min
Na patelni roztopić masło klarowane i zeszklić cebulkę.
Krok 4
3 min
Do garnka dodać kolejno pokrojone ziemniaki, pieczarki i szalotkę.
Krok 5
10 min
Zupę gotować jeszcze 10 min, aby składniki się połączyły, a ziemniaki były miękkie.
Krok 6
3 min
Podawać z posiekaną natką pietruszki i bagietką.
Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka

Krok 1 z 6

Przygotować wywar z porcji indyka bez przypraw w 2l wody, a następnie dodać Krajankę warzywną WINIARY i chwilę gotować.

Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka

Krok 2 z 6

Szalotkę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, a ziemniaki w kosteczkę.

Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka

Krok 3 z 6

Na patelni roztopić masło klarowane i zeszklić cebulkę.

Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka

Krok 4 z 6

Do garnka dodać kolejno pokrojone ziemniaki, pieczarki i szalotkę.

Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka

Krok 5 z 6

Zupę gotować jeszcze 10 min, aby składniki się połączyły, a ziemniaki były miękkie.

Zupa pieczarkowa na wywarze z indyka

Krok 6 z 6

Podawać z posiekaną natką pietruszki i bagietką.

Zupa pieczarkowa z Krajanką warzywną WINIARY, przygotowywana na bazie wywaru z indyka, podawana z podsmażaną cebulką i pokrojonymi w kosteczkę ziemniakami – sycąca zupa na każdą okazję! Pieczarkową podawaj z chrupiącymi bagietkami lub bułeczkami, bo zagryzana wypiekiem zupa jest zawsze bardziej sycąca!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika