Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi
47min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.02 g
Węglowodany
20.9 g
Tłuszcze
11.28 g
Wartość energetyczna
191.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
47 min
Krok 1
10 min
Fenkuł pokrój na niezbyt cienkie plastry, skrop oliwą oraz miodem i dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
20 min
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 15-20 min, aż fenkuł lekko się zarumieni.
Krok 3
10 min
Na osobnej blaszce wstaw do piekarnika orzechy włoskie i praż ok. 10 min.
Krok 4
5 min
W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość podgrzewaj powoli, aż do zagotowania. Dopraw zupę solą, pieprzem, kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem.
Krok 5
2 min
Podawaj z pieczonym fenkułem oraz pokruszonymi prażonymi orzechami. Buon appetito!
Zupa ogórkowa może kusić w wielu wersjach i niekoniecznie muszą to być przepisy na tradycyjne dania. Co powiesz na pyszną zupę ogórkową z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi? Bazę zupy ogórkowej przygotujesz bardzo szybko dzięki Zupie ogórkowej Jak u Mamy WINIARY. Dodaj do tego cienko pokrojone i upieczone plastry fenkuła oraz upieczone orzechy włoskie. Przekonasz się, że dzięki temu zupa ogórkowa zyska nowy, delikatnie słodkawy aromat. Całość serwuj ze świeżym koperkiem i śmietaną.
Komentarze 0