Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Zupa ogórkowa Jak u Mamy WINIARY
500 ml
Woda
1 
Fenkuł
1 łyżka
Miód
30 g
Orzechy włoskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Koperek
1 trochę
Kwaśna Śmietana 18%
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
6.02 g
Węglowodany
20.9 g
Tłuszcze
11.28 g
Wartość energetyczna
191.58 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
10 min
Fenkuł pokrój na niezbyt cienkie plastry, skrop oliwą oraz miodem i dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
20 min
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 15-20 min, aż fenkuł lekko się zarumieni.
Krok 3
10 min
Na osobnej blaszce wstaw do piekarnika orzechy włoskie i praż ok. 10 min.
Krok 4
5 min
W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość podgrzewaj powoli, aż do zagotowania. Dopraw zupę solą, pieprzem, kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem.
Krok 5
2 min
Podawaj z pieczonym fenkułem oraz pokruszonymi prażonymi orzechami. Buon appetito!
Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 1 z 5

Fenkuł pokrój na niezbyt cienkie plastry, skrop oliwą oraz miodem i dopraw solą i pieprzem.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 2 z 5

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 15-20 min, aż fenkuł lekko się zarumieni.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 3 z 5

Na osobnej blaszce wstaw do piekarnika orzechy włoskie i praż ok. 10 min.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 4 z 5

W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość podgrzewaj powoli, aż do zagotowania. Dopraw zupę solą, pieprzem, kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem.

Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Krok 5 z 5

Podawaj z pieczonym fenkułem oraz pokruszonymi prażonymi orzechami. Buon appetito!

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika