Zupa na wynos – zimowa jarzynowa z grzaneczkami
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
1 minKrok 3
25 minKrok 4
5 minKrok 5
1 minKrok 6
2 minKrok 7
1 minTegoroczna zima bywa wyjątkowo kapryśna i częściej przypomina jesienną aurę. Dodatnie temperatury i odrobina słońca po wietrznych tygodniach wygoniły mnie z domu. Chyba każdemu czasem potrzebny jest taki dzień, kiedy może złapać odrobinę oddechu dosłownie i w przenośni. Podczas długich wędrówek warto też pamiętać o ekwipunku, czyli o czymś do picia i o… rozgrzewającej i sycącej zupie, na przykład jarzynowej.
Zupa przelana wcześniej do termosu zajmie mało miejsca w plecaku i będzie ciepła przez kilka godzin. Zimowa zupa jarzynowa to też propozycja dla osób, które lubią przepisy na błyskawiczne dania. To chyba najłatwiejsza i najszybsza w przygotowaniu zupa jaką miałam okazję ugotować. Miseczka tak przygotowanej zupy jarzynowej to też porcja witamin w postaci warzyw i węglowodanów zawartych w grzaneczkach z razowego pieczywa.
Gotową zupę jarzynową zmiksowałam blenderem, aby móc ją potem przelać do termosu i dlatego, że tak przygotowaną zupę można też wypić z kubka. Lubię jak w mojej zupie jarzynowej są widoczne kawałeczki warzyw i dlatego nie miksuję jej bardzo dokładnie.
Pozostaje mi już życzyć Wam tylko smacznego :)
Polecam też zupę na wynos, którą przygotowała Agatka :
Komentarze 0