Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa meksykańska z mięsem mielonym to propozycja dla wielbicieli wyrazistych, ostrzejszych smaków. Dodatki fasoli i mięsa sprawiają, że zupa jest wyjątkowo pożywna. Z kolei granat i daktyle przełamują ostrość i dodają zupie egzotycznej słodyczy. Za sprawą Zupy Ogonowej Nasza Specjalność WINIARYM zupa zyskuje wyjątkowy aromat, bez konieczności gotowania mięsnego wywaru przez kilka godzin. Wszystko bez konserwantów i sztucznych ulepszaczy.
Z podanych składników przygotujesz 4-6 porcji zupy.
Przygotowanie
70 min
Krok 1
30 min
Fasolę mung namoczyć przez noc. Przełożyć do małego garnka i gotować do miękkości, przez ok.20-30 minut.
Krok 2
10 min
Do osobnego garnka wsypać czerwoną cebulę i również gotować, do momentu, kiedy stanie się miękka, lecz nie będzie się jeszcze rozpadać.
Krok 3
4 min
Cebule i czosnek obrać i posiekać.
Krok 4
6 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dorzucić posiekane cebulę i czosnek oraz przyprawy: kurkumę, słodką paprykę, pieprz cayenne i garam masala. Warzywa dobrze wymieszać z przyprawami, zeszklić.
Krok 5
8 min
Do delikatnie podsmażonych warzyw, dodać mięso mielone, usmażyć.
Krok 6
3 min
Dodać kukurydzę i dwa rodzaje fasoli.
Krok 7
6 min
W 800 ml zimnej wody rozmieszać zawartość 2 opakowań Zupy Ogonowej Nasza Specjalność WINIARY. Dolać do zupy. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 8
3 min
Gotową zupę meksykańską z mięsem mielonym podawać z pestkami granatu i pokrojonymi daktylami.
Krok 1
z
8
Fasolę mung namoczyć przez noc. Przełożyć do małego garnka i gotować do miękkości, przez ok.20-30 minut.
Krok 2
z
8
Do osobnego garnka wsypać czerwoną cebulę i również gotować, do momentu, kiedy stanie się miękka, lecz nie będzie się jeszcze rozpadać.
Krok 3
z
8
Cebule i czosnek obrać i posiekać.
Krok 4
z
8
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dorzucić posiekane cebulę i czosnek oraz przyprawy: kurkumę, słodką paprykę, pieprz cayenne i garam masala. Warzywa dobrze wymieszać z przyprawami, zeszklić.
Krok 5
z
8
Do delikatnie podsmażonych warzyw, dodać mięso mielone, usmażyć.
Krok 6
z
8
Dodać kukurydzę i dwa rodzaje fasoli.
Krok 7
z
8
W 800 ml zimnej wody rozmieszać zawartość 2 opakowań Zupy Ogonowej Nasza Specjalność WINIARY. Dolać do zupy. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 8
z
8
Gotową zupę meksykańską z mięsem mielonym podawać z pestkami granatu i pokrojonymi daktylami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0